Vispad Mangopannacotta med kokoskrisp

Vispad Mangopannacotta med kokoskrisp
Vispad är godast 🍦 Och mango, passion, kokos ihop… mums❣️
Vispad Mangopannacotta med kokoskrisp – och en dash av passion!
Denna pannacotta är en ljuvlig kombination av tropiska smaker där mango, kokos och passionsfrukt spelar huvudrollerna. Basen görs med mixad mango, där jag använder fryst tinad mango som mixas slät för bästa konsistens och smak. Dessutom tillsätter jag vaniljpulver – för vanilj ger alltid det där lilla extra smakmässigt i en dessert.
Kokoskrispet görs enkelt i en stekpanna, där riven kokos rostas gyllene tillsammans med kokosolja och kokossocker. Krispet tillför både textur och en lätt karamelliserad smak som lyfter hela desserten!

Vad behöver jag för bakredskap för att göra Mangopannacotta med kokoskrisp?
För att göra denna dessert behöver du en elvisp, perfekt för att vispa upp pannacottan till en luftig och len konsistens. Jag har en favorit som jag använt under många år som är både prisvärd och fungerar toppen. Du hittar den här. (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att laga Mangopannacotta med kokoskrisp?
Ett av mina favoritalternativ för att söta denna pannacotta är kokossocker, ett mer naturligt och smakrikt alternativ till vitt socker. Du hittar ett bra alternativ här (reklamlänk).

Tips för att laga den godaste Mangopannacottan
Visste du att passionsfrukt finns att köpa fryst? Ett perfekt alternativ till de färska, som ofta är dyrare! De frysta passionsfrukterna kommer i smidiga kuber, vilket gör det superenkelt att ta fram och tina precis så många som behövs för just detta recept.
Skriv ut
Vispad Mangopannacotta med kokoskrisp
- Antal: 4 port 1x
Beskrivning
Mango, passion och kokos i en härlig kombination.
Ingredienser
1 pkt tinad mango
0,5 dl vatten
250 ml vispgrädde
3 st gelatinblad
0,5 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
Kokoskrisp
2 dl riven kokos
3 msk kokosolja eller smör
3 msk kokossocker eller strösocker
1 pkt tinad mango
4 tinade passionsfruktskuber
Mynta färsk (valfritt)
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
Mixa mangon slät tillsammans med vattnet. Häll ihop med grädden, lönnsirapen och vaniljpulvret i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Krama vattnet ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Rör tills gelatinbladen smält.
Häll över i en bunke och plasta mot ytan för att undvika att ett skinn bildas. Ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten, men minst 4 timmar.
Stek kokosen i olja och socker på medelvärme tills den är gyllene. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna.
Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills den blir som mousse i konsistensen.
Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Lägg mango och passionsfrukt i botten på ett drinkglas och spritsa pannacottan ovanpå. Dekorera eventuellt med lite färsk mynta.