Skip to content
Om Nina

Om Nina

Mitt bästa bakminne är mitt morgonbageri som jag hade med mamma när jag var 15-16 år på vårt sommarställe och som liksom var starten för allting. Mamma hade tröttnat på köpebröd från matbutiken och jag hade fått Leila Lindholms bakbok A piece of cake. Jag blev väldigt inspirerad av bilderna i hennes bok och bestämde mig för att baka mig igenom hela boken för att lära mig. Mamma skojade då om att vi borde öppna bageri och jag tyckte det var en strålande idé. Så två somrar i rad hade vi öppet på morgonen, tre dagar i veckan och sålde bröd och bakverk från vår gäststuga på tomten. Det blev en succé, otroligt uppskattat av grannarna, och en oerhört rolig upplevelse för mig och mamma.

Idag jobbar jag som matkreatör. Det innebär uppdrag som receptkreatör, matstylist och fota matcontent för stora som små företag i matbranschen.

Jag bor i Göteborg tillsammans med min sambo Niklas. 2020 spenderade jag i Schweiz och gick Diploma in Pastry & Chocolate Arts. En fantastiskt rolig upplevelse, i ett fantastiskt vackert land. Jag älskar också allt med Italien, pratar språket, och saknar landet. 

Fokus för mina recept är att de byggs upp av fina råvaror av kvalitet och i säsong. Och att de gör en glad – utseendemässigt som smakmässigt.

Jag försöker alltid att få ner tips och tricks men skulle du sakna något så kommentera, så svarar jag på dina frågor. Jag hoppas jag kan bidra med inspiration och bakglädje till dig!