Vaniljhjärtan i långpanna

Vaniljhjärtan i Långpanna – Enklare och Godare!
Vaniljhjärtan i långpanna – med extra god vaniljfyllning
Alla de goda smakerna från traditionella vaniljhjärtan, men nu i en förenklad form tack vare långpanna. Perfekt för dig som vill baka något både läckert och lite annorlunda!
Vaniljhjärtan i långpanna – mördeg, vanilj och hallon
Här kombineras en tuggig mördegsbotten med len vaniljfyllning och en knaprig smuldeg på toppen. Färska hallon ger den perfekta sötsyrliga kontrasten till vaniljens sötma.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka vaniljhjärtan i långpanna?
Du behöver inte många specialredskap för att baka dessa godbitar. En matberedare är dock användbar för att få till både botten och smuldegen på smidigast sätt. Har du ingen matberedare? Ingen fara, du kan knåda ihop degen för hand också!.
Vilka ingredienser behöver jag för att baka vaniljhjärtan i långpanna?
Äkta vanilj är A och O när du bakar något där vaniljen står i fokus. Satsa på vaniljstång eller vaniljpulver för den bästa smaken. Som du ser nedan kan du välja valfri mjölk så dessa kan du enkelt göra mjölkfria.

Tips för att laga de godaste vaniljhjärtan i långpanna!
Vaniljrutorna är enklast att skära upp när de kallnat ordentligt i kylen. Det gör att de håller formen bättre och blir lättare att hantera.
Ju bättre vanilj, desto godare vaniljhjärtan. Välj alltid äkta vanilj för den bästa smaken.
Färska hallon tillför en fantastisk smakbrytning som lyfter hela desserten.
Varför du kommer älska dessa vaniljhjärtan i långpanna
Den här versionen av vaniljhjärtan är inte bara otroligt god, den är också glutenfri!
Vaniljhjärtan i långpanna är en enkel variant på den klassiska desserten, perfekt för alla tillfällen. Med sin tuggiga mördegsbotten, lena vaniljfyllning och knapriga smuldeg är den en garanterad hit. Och glöm inte hallonen för den där extra lilla touchen!
Lycka till! 🙂
Vaniljhjärtan i långpanna
- Total tid: ca 1 h
- Antal: 16 st 1x
Beskrivning
Vaniljhjärtan med smuldeg – kan det bli bättre? ❣️
Ingredienser
Vaniljkräm
375 g valfri mjölk (3,75 dl)
68 g björksocker eller vanligt socker (0,75 dl)
1 tsk vaniljpulver
75 g äggula (ca 4 st)
38 g majsstärkelse (0,75 dl)
Mördeg
165 g havremjöl (3 dl)
75 g mandelmjöl (1,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
70 g kokossocker eller farinsocker (1 dl)
45 g björksocker eller vanligt strösocker (0,5 dl)
150 g smör skuret i kuber
Smuldeg
75 g björksocker eller vanligt socker 75 g havremjöl
75 g smör
75 g havregryn
1 pkt färska hallon
Instruktioner
Vaniljkräm
Koka upp mjölk och hälften av sockret i en kastrull.
Vispa ihop resterande socker med majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor till en slät kräm.
Vispa ner mjölkblandningen i äggule-blandningen under konstant vispning.
Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning på spisen tills krämen tjocknar. Krämen ska inte koka, men låt en bubbla komma upp till ytan. Detta för att aktivera stärkelsen så att krämen tjocknar ordentligt.
Ta av från värmen och låt svalna. Lägg plastfilm över (pressa mot ytan) så inte ett skinn bildas.
Mördeg
Häll havremjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, socker och smör i en matberedare. Kör tills den precis går ihop till en deg. Pressa ut degen i botten på en 20×20 cm stor from klädd med bakplåtspapper, i ett jämnt lager.
Smuldeg
Mixa ihop socker, mjöl och smör och nyp sedan in havregrynen för hand.
Häll vaniljkrämen över mördegsbotten och täck sedan med smuldeg och färska hallon i ett jämnt lager.
Grädda i mitten av ugnen 30 minuter på 200 grader. Låt kallna helt och skär upp i rutor
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 30 min