Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vaniljhjärtan i långpanna


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: ca 1 h
  • Antal: 16 st 1x

Beskrivning

Vaniljhjärtan med smuldeg – kan det bli bättre? ❣️


Ingredienser

Skala

Vaniljkräm

375 g valfri mjölk (3,75 dl)
68 g björksocker eller vanligt socker (0,75 dl)
1 tsk vaniljpulver
75 g äggula (ca 4 st)
38 g majsstärkelse (0,75 dl)

Mördeg

165 g havremjöl (3 dl)
75 g mandelmjöl (1,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
70 g kokossocker eller farinsocker (1 dl)
45 g björksocker eller vanligt strösocker (0,5 dl)
150 g smör skuret i kuber

Smuldeg
75 g björksocker eller vanligt socker 75 g havremjöl
75 g smör
75 g havregryn
1 pkt färska hallon


Instruktioner

Vaniljkräm
Koka upp mjölk och hälften av sockret i en kastrull.
Vispa ihop resterande socker med majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor till en slät kräm.
Vispa ner mjölkblandningen i äggule-blandningen under konstant vispning.

Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning på spisen tills krämen tjocknar. Krämen ska inte koka, men låt en bubbla komma upp till ytan. Detta för att aktivera stärkelsen så att krämen tjocknar ordentligt.
Ta av från värmen och låt svalna. Lägg plastfilm över (pressa mot ytan) så inte ett skinn bildas.

Mördeg
Häll havremjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, socker och smör i en matberedare. Kör tills den precis går ihop till en deg. Pressa ut degen i botten på en 20×20 cm stor from klädd med bakplåtspapper, i ett jämnt lager.

Smuldeg
Mixa ihop socker, mjöl och smör och nyp sedan in havregrynen för hand.
Häll vaniljkrämen över mördegsbotten och täck sedan med smuldeg och färska hallon i ett jämnt lager.
Grädda i mitten av ugnen 30 minuter på 200 grader. Låt kallna helt och skär upp i rutor

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Tid att laga: 30 min