Nyponsoppa
Nyponsoppa – värmande och höstig
Nyponsoppa är väl ändå det ultimata och perfekt värmande för ruskiga höstdagar? Kan säga att det också är extremt mysigt att äta varm som den är till frukost när det fortfarande är mörkt ute.
En riktig höstfavorit som värmer ända in i själen helt enkelt! 🍂✨
Nyponsoppa – med mandelbiskvier, glass eller kardemummaskorpor
Att göra egen nyponsoppa är inte bara enkelt, det ger dig också full kontroll över sötman. Du kan justera smaken precis som du vill ha den. Nyponsoppan är jättegod att äta som den är, eller varför inte servera med en klick vaniljglass, mandelbiskvier eller smulade kardemummaskorpor för extra crunch och smak.
Vad behöver jag för redskap för att laga Nyponsoppa?
När nyponsoppan är klar kan du använda en stavmixer för att få den riktigt slät. Stavmixern jag använder hittar du här (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att laga Nyponsoppa?
För att laga nyponsoppa från grunden kan du antingen plocka egna nypon, eller ta genvägen som jag gör – använda nyponskalsmjöl. Nyponskalsmjöl finns i välsorterade matbutiker eller kan beställas här (reklamlänk).
Tips för att laga den godaste Nyponsoppan
Ett tips är att servera nyponsoppan med smulade kardemummaskorpor. De ger en extra dimension till smaken och är supergoda som tillbehör. Du hittar mitt recept på kardemummaskorpor här.
Skriv utNyponsoppa
- Antal: 2–4 portioner 1x
Beskrivning
Värmande nyponsoppa för höstens kalla dagar. 🍂✨
Ingredienser
6 dl kallt vatten
0,5 dl nyponskalsmjöl
1 msk potatismjöl
4 msk lönnsirap
1 msk pressad citronsaft
Instruktioner
Rör ihop nyponskalsmjöl och potatismjöl med kallt vatten i en kastrull. Koka upp soppan under vispning och smaka av med lönnsirap och citronsaft. Låt soppan stå och dra några minuter. Mixa sedan slät med stavmixer.
Servera med vaniljglass och mandelbiskvier eller smulade kardemummaskorpor.