Choklad- och banancheesecake

Choklad- och banancheesecake
Denna choklad- och banancheesecake är enkel att mixa ihop och maxad med smak av choklad och banan. Med en krämig konsistens och en härlig chokladtopping blir den snabbt en favorit på dessertbordet.
Choklad- och banancheesecake – Banan och grekisk yoghurt
I denna variant av cheesecake blandas banan och grekisk yoghurt i smeten, vilket ger en naturligt söt smak och en härligt krämig konsistens. Vill du göra den mjölkfri? Byt ut mot en växtbaserad yoghurt.
För chokladtoppingen rekommenderar jag en riktigt god mörk choklad.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Choklad- och banancheesecake?
En bra springform är ett måste för att få till den där snygga cheesecaken. Jag rekommenderar denna springform (reklamlänk)
För att få till en slät och jämn smet är en kraftfull matberedare guld värd. Här är två alternativ beroende på din budget:
Här hittar du en riktigt bra matberedare (reklamlänk) och här hittar du en billigare matberedare som också håller bra för dig som bakar lite då och då.(reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Choklad- och banancheesecake?
En riktigt god choklad gör hela skillnaden. Jag använder gärna denna: Choklad för bakning (reklamlänk)
Vill du ha en extra chokladig smak? Då är Valrhona kakao helt rätt val: Valrhona kakao (reklamlänk)

Tips för att lyckas med konsistensen till denna Cheesecake
För att få till den perfekta konsistensen på cheesecaken är det viktigt att låta den sätta sig ordentligt i kylen. Följ samma tips som för mango cheesecaken för bästa resultat. Kolla in mitt recept här: Mango cheesecakerutor
Skriv ut
Choklad- och banancheesecake
- Antal: 10–12 bitar 1x
Beskrivning
En krämig choklad- och banancheesecake som är både glutenfri och enkel att göra.
Ingredienser
Botten
105 g (glutenfria) havregryn (3 dl)
120 g cashewnötter
2 msk kakao
2 msk lönnsirap
0,75 dl smakneutral kokosolja
2 nypor flingsalt
Cheesecakefyllning
4 bananer
4 ägg
500 g grekisk yoghurt (jag använder mjölkfri)
20 g kakao (0,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl lönnsirap
100 g choklad
1 msk kokosolja
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en rund form med bakplåtspapper. Jag använder en som är 20 cm stor.
Mixa havregryn och hela nötter i en matberedare. Det ska ha kvar lite textur, inte bli för finmixat. Tillsätt kakao, lönnsirap, kokosolja och flingsalt och mixa till en jämn massa. Häll över i formen. Använd en slickepott för att pressa ut botten till ett jämnt lager.
Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Mixa samtliga ingredienser för cheesecakefyllningen i matberedaren.
Häll över smeten i formen.
Grädda ca 45-60 min i mitten av ugnen. Kakan ska ha stelnat runtom men kännas lite gungig i mitten.
Låt kallna i rumstemperatur och stå i kylen minst 4 h sedan.
Smält choklad med kokosolja och ringla över. Bred ut till ett jämnt lager.