Mango Cheesecakerutor

Mango Cheesecakerutor
Att cheesecake kan bli så god även när du gör den på en enkel kombo av banan, ägg och grekisk yoghurt! Smaksättningen är helt flexibel, men här har jag valt mango för en fräsch och solgul cheesecake som passar perfekt till fikat.
Mango Cheesecakerutor – Mango när den är som bäst
Botten kan du enkelt anpassa efter vad du har hemma. Jag använder cashewnötter för att de ger en mild och neutral smak, men du kan byta ut dem mot andra nötter om du vill.
Vill du variera smaksättningen? Testa att göra den med jordgubb- eller blåbärskompott för en lika god och fruktig variant!

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Mango Cheesecakerutor?
En kvadratisk bakform – för att få fina, jämna rutor. Något annat som är smidigt att ha är en matberedare – perfekt för att mixa ihop botten smidigt. Här hittar du en prisvänlig variant och här är en mer kraftfull och dyrare variant.

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Mango Cheesecakerutor?
Smakneutral kokosolja – Jag använder den för att den inte påverkar smaken på bakverket, men fortfarande ger den perfekta konsistensen.
Färsk mango eller mango från frysdisken – ger en söt och fräsch topping.

Tips för att baka de bästa Mango Cheesecakerutorna
För bästa resultat är det viktigt att låta cheesecaken vila innan du skär upp den. Den blir som godast och enklast att skära upp om den först får kallna i rumstemperatur och därefter minst 4 timmar i kylen.
Skriv ut
Mango Cheesecakerutor
- Antal: 16 rutor 1x
Beskrivning
Mango Cheesecake – Behöver jag säga mer? 😍
Ingredienser
Mangokompott
225 g tinad mango (1 pkt)
citronsaft från 0,5 citron
2 msk lönnsirap
1 msk maizena
Botten
120 g (glutenfria) havregryn
120 g cashewnötter
2 msk lönnsirap
0,75 dl smakneutral kokosolja
2 nypor flingsalt
Cheesecakefyllning
4 bananer
4 ägg
500 g grekisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl lönnsirap
Instruktioner
Börja med kompotten genom att mixa mango med övriga ingredienser slätt. Häll över i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta av från värmen efter den kokat upp och börjat tjockna. Låt svalna.
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en kvadratisk form med bakplåtspapper. Jag använder en som är 24×24 cm stor.
Mixa havregryn och hela nötter i en matberedare. Det ska ha kvar lite textur, inte bli för finmixat. Tillsätt honung, kokosolja och flingsalt och mixa till en jämn massa. Häll över i formen. Använd en slickepott för att pressa ut botten till ett jämnt lager.
Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Mixa samtliga ingredienser för cheesecakefyllningen i matberedaren.
Häll över smeten i formen.
Ringla sedan kompotten över fyllningen och använd en matkniv föra att göra ett swirl-mönster.
Grädda 40-45 min i mitten av ugnen. Kakan ska ha stelnat runtom men kännas lite gungig i mitten.
Låt kallna i rumstemperatur och stå i kylen minst 4 h sedan.