Syrlig citron-gräddglass
En personlig favoritglass – syrlig hemmagjord lemoncurd varvas med gräddig vaniljglass i en form och blir den godaste citronglassen! Servera i strut eller i en skål med skivade färska jordgubbar. Mums!
Skriv utSyrlig citron-gräddglass
- Total tid: 5-7 h ca
- Antal: 8 port 1x
Beskrivning
Syrlig hemmagjord lemoncurd varvas med gräddig vaniljglass i en form och blir den godaste citronglassen! När väl lemoncurden kallnat snor du glassen på ett kick.
Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk à 397 g
1 msk vaniljextrakt
Lemon curd
100 g färskpressad citronsaft (ca 3 citroner)
4 g citronzest (ca 1 citron)
100 g socker (lite drygt 1 dl)
110 g ägg (ca två stora ägg)
10 g majsstärkelse (ca 1 msk)
110 g rumsvarmt smör skuret i tärningar
Instruktioner
Börja med lemoncurden. Pressa citronsaft och riv citronskal i en kastrull och addera socker. Låt koka upp under omrörning så att sockerkristallerna smälter. Sila bort citronskalen.
Vispa samman ägg i en separat skål och häll över lite av den varma citronväskan under vispning. Häll sedan över blandningen i kastrullen med resterande citronvätska. Rör ut majsstärkelsen med en liten skvätt vatten i en kopp och rör sedan ner i kastrullen. Sjud under omrörning tills Lemon curden har tjocknat. Ta av från värmen och rör ner smör lite i taget.
Häll över i en skål och låt kallna.
Vispa grädden fluffig och rör ner kondenserad mjölk och vaniljextrakt. Varva sedan i en brödform tillsammans med lemoncurden.
Frys 4-6 h och servera sedan – njut!
Noteringar
Gott att äta med skivade färska jordgubbar!
- Tid att förbereda: 30 min + tid för lemoncurd att kallna
- Tid att laga: 4-6 h frystid