Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Syrlig citron-gräddglass


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 5-7 h ca
  • Antal: 8 port 1x

Beskrivning

Syrlig hemmagjord lemoncurd varvas med gräddig vaniljglass i en form och blir den godaste citronglassen! När väl lemoncurden kallnat snor du glassen på ett kick.


Ingredienser

Skala

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk à 397 g 

1 msk vaniljextrakt

Lemon curd

100 g färskpressad citronsaft (ca 3 citroner)

4 g citronzest (ca 1 citron)

100 g socker (lite drygt 1 dl)

110 g ägg (ca två stora ägg)

10 g majsstärkelse (ca 1 msk)

110 g rumsvarmt smör skuret i tärningar


Instruktioner

Börja med lemoncurden. Pressa citronsaft och riv citronskal i en kastrull och addera socker. Låt koka upp under omrörning så att sockerkristallerna smälter. Sila bort citronskalen.

Vispa samman ägg i en separat skål och häll över lite av den varma citronväskan under vispning. Häll sedan över blandningen i kastrullen med resterande citronvätska. Rör ut majsstärkelsen med en liten skvätt vatten i en kopp och rör sedan ner i kastrullen. Sjud under omrörning tills Lemon curden har tjocknat. Ta av från värmen och rör ner smör lite i taget.

Häll över i en skål och låt kallna.

Vispa grädden fluffig och rör ner kondenserad mjölk och vaniljextrakt. Varva sedan i en brödform tillsammans med lemoncurden.

Frys 4-6 h och servera sedan – njut! 

Noteringar

Gott att äta med skivade färska jordgubbar!

  • Tid att förbereda: 30 min + tid för lemoncurd att kallna
  • Tid att laga: 4-6 h frystid