Snickersgodis
Snickersgodis
Snickerskaka är en älskad klassiker – och med all rätt! Denna version är dock något mindre söt och samtidigt fylld av samma härliga smaker. Jag har bytt ut det vita sockret mot lönnsirap och kokossocker och valt mörk choklad för att ge en rikare smak. Resultatet? Ett godis som är både lite hälsosammare och precis lika god som originalet. Perfekt för dig som älskar sötsaker men vill ha ett alternativ med mindre socker.
Snickersgodis – rispuffar istället för cornflakes
För att göra detta recept naturligt glutenfritt använder jag rispuffar istället för cornflakes. De ger en härlig crunch och är lättillgängliga i de flesta mataffärer. Om du föredrar cornflakes går det utmärkt att byta ut till det.
Vad behöver jag för bakredskap för att baka Snickersgodis?
En fyrkantig bakform är ett måste för att få till fina och jämna bitar. Här hittar du en riktigt bra variant. Med rätt form blir det enkelt att få godiset att hålla formen och se proffsigt ut.
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Snickersgodis?
Alla ingredienser till detta recept finns i vanliga mataffärer, men om du saknar något kan du enkelt beställa hem det:
Kokossocker hittar du här.
Mörk choklad hittar du här.
Tips för att göra det bästa Snickersgodiset
För att få till perfekta bitar – skär upp godiset i rutor precis när chokladen stelnat på ytan, men fortfarande är mjuk nog att skära igenom. För bästa resultat, låt snickersgodiset stå i kylen över natten. Det gör att bitarna håller ihop bättre och blir sådär härligt fasta utan att förlora sin sega konsistens.
Denna snickersgodis kommer garanterat att bli en favorit både till vardags och fest!
Snickersgodis
- Antal: ca 16 bitar 1x
Beskrivning
Snickersgodis – riktigt gott till fikat !
Ingredienser
10 dl rispuffar
350 g osötad jordnötssmör (1 burk)
1,5 dl lönnsirap
70 g (1 dl kokossocker)
1-2 nypor flingsalt
200 g mörk choklad
flingsalt att strö över
Instruktioner
Mät upp rispuffar i en stor bunke.
Värm jordnötssmör, lönnsirap, kokossocker och salt i en kastrull på medelvärme under omrörning tills sockret smält. Häll ner i bunken med rispuffarna och blanda noga.
Tryck ut massan i en form klädd med bakplåtspapper, ca 24×24 cm i ett jämnt lager. Ställ i kylen minst 1 timme tills den stelnat.
Hacka chokladen grovt och smält i en bunke i intervaller i micron. Rör emellanåt så att den inte bränns. Häll över kakan och bred ut till ett jämnt lager. Toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara i kylskåpet i en lufttät burk.