Snickersglassar

Snickersglassar
Mina absolut godaste snickersglassar! 🍦 Det sega kola- och jordnötslagret fryser inte helt, utan blir sådär härligt mjukt och kolaaktigt – precis som man vill ha det. Har du chokladen tillräckligt varm när du doppar dem får du ett tunt, knäckigt skal som ger perfekt tuggmotstånd.
Ett tips är att ta fram glassarna cirka 10–15 minuter innan servering – då hinner vaniljglassen mjukna till en krämig, drömmig konsistens. Mums mums mums!
Snickersglassar – kolalager med färska dadlar
Kolalagret görs enkelt på färska dadlar (du hittar dem oftast bland frukt och grönt) och cashewnötssmör.
Låt kolan stå i kylen en liten stund efter att du mixat ihop den – då hinner den sätta sig. Rör gärna ihop den med en sked efter en stund, så att eventuell olja från nötsmöret arbetas in och konsistensen blir jämn och fin.
Glassmeten är totalt okomplicerad – du rör snabbt ihop den med:
– kokosgrädde
– vanilj
– cashewsmör
– lite lönnsirap
Enkelt, gott och fullproppat med smak!

Vad behöver jag för bakredskap för att göra Snickersglassar?
För att göra snickersglassarna behöver du några enkla köksprylar:
Glassformar – finns i de flesta större matbutiker eller köksbutiker. Jag använder dessa Glassformar från Leilas General Store.
Matberedare – perfekt för att få till den släta kolakrämen. Du hittar mina två favoriter här: Dyrare, mer kraftfull variant eller en budgetvänig variant.

Vilka ingredienser behöver jag för att göra Snickersglassar?
Satsa på en riktigt god choklad – jag gillar denna choklad från Callebaut. (reklamlänk)
Till kolalagret använder jag detta cashewnötssmör – krämigt, naturellt och riktigt gott. (reklamlänk)

Tips för att lyckas med Snickersglassarna
När det är dags att doppa glassarna i choklad – ha allt redo!
Lägg de frysta glassarna på en plåt med bakplåtspapper. Häll upp den smälta chokladen i ett högt, brett glas (ett vanligt dricksglas funkar ofta fint!) så går det supersmidigt att doppa varje glass.
Se till att chokladen är varm men inte het – efter ungefär hälften av glassarna kan du behöva värma på den några sekunder i mikron igen för att få ett jämnt, tunt skal.

Snickersglassar
- Antal: 8 st normalstora
Beskrivning
Snickersglass – hej sommar!
Ingredienser
Jordnötskolafyllning
0,75 dl cashewnötssmör
4,5 msk smält kokosolja
3 msk lönnsirap
En – två nypor flingsalt
15 färska urkärnade dadlar
1,5 dl salta jordnötter
Glassmet
1 förp kokosgrädde à 250 ml
0,5 dl cashewsmör
3 msk lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
Chokladtäcke
200 g mörk choklad
1–1,5 msk kokosolja
Instruktioner
Mixa ihop ingredienserna till karamellen i en matberedare. Låt den stå i kylen en stund, ca 15-20 minuter. Därefter kan du jobba in oljan från nötsmöret samt vända ner hela jordnötter. Fördela jämnt i botten på glassformar. Stick därefter in glasspinnar.
Rör ihop samtliga ingredienser för glassmeten, enklast är att använda en ballongvisp för att få en slät smet.
Häll över i en kanna så blir det enklare att fylla glassformarna. Frys in över natten.
Smält chokladen i intervaller i micro, rör emellanåt. Rör ner kokosolja så att den smälter.
När det är dags att doppa glassarna, ha de förbereda på en plåt med bakplåtspapper. Enklast är att hälla över den smälta chokladen i ett brett högt dricksglas om du har detta. Se till att chokladen är varm men inte het och värm på den ytterligare några sekunder i micro när du doppat hälften av glassarna.