Snabba morgonfrallor
Snabba morgonfrallor – Även för morgontrötta
För den som inte går upp så tidigt och har tiden till att jäsa morgonfrallor, är detta det ultimata alternativet. Jag vågar påstå att oavsett hur morgontrött du är, så orkar du sno ihop detta recept! 😉
Snabba morgonfrallor – Bara fem ingredienser
Dessa morgonfrallor bakas på enbart fem ingredienser. Allt rörs snabbt ihop i en bunke och delas upp i frallor. Snabbt, enkelt, gott och som en bonus lukten av nybakta frallor på morgonen – kan det bli bättre?
Vad behöver jag för bakredskap för att baka morgonfrallor?
Du behöver inga direkta redskap för att baka detta recept. Däremot är det viktigt att smörja bakplåtspappret med lite olja innan du lägger på frallorna, annars fastnar de i pappret.
Vilka ingredienser behöver jag för att baka morgonfrallor?
Jag använder en fast och inte flytande grekisk yoghurt. Frallorna bakas med psylliumfrön – dels gör det frallorna saftigare men dessutom innehåller de 64% kostfiber och är därmed en riktig boost för magen och matsmältningen.
Tips för att baka de bästa morgonfrallorna
Frallorna är godast nybakta eller lite lätt rostade i brödrost. Och du, kom ihåg lite olja på bakplåtspappret så frallorna inte fastnar. 🙂
Lycka till!
Snabba morgonfrallor
- Total tid: 45 min
- Antal: 6 st 1x
Beskrivning
Snabba morgonfrallor även för de morgontrötta. 🙂
Ingredienser
200 g fast grekisk yoghurt
0,5 dl lönnsirap
250 g mandelmjöl (5 dl)
40 g psylliumfrön (lite drygt 0,5 dl)
Vallmofrön att strö ovanpå
Olivolja att pensla bakplåtspapper och frallor med
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda ihop yoghurt med lönnsirap. Tillsätt mandelmjöl och psylliumfrön och blanda väl.
Forma till 6 st frallor m fuktiga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper smort med olja (viktigt). Platta till varje fralla. Pensla med lite olja och strö över vallmofrön.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills de fått lite färg.
Himla gott nygräddade eller rostade med smör och ost.
- Tid att förbereda: 0,5 h
- Tid att laga: 15 min