Pepparkakssnittar
Pepparkakssnittar
Kolasnittarna har fått en julig makeover! De här söta och segmjuka pepparkakssnittarna är fyllda med värmande kryddor som verkligen sätter stämningen på julbaket. Perfekta att baka till adventsfikat eller till julafton, ja helt enkelt något att äta hela julen om du frågar mig :).
Pepparkakssnittar – sötsega kakor med smak av jul
Jag älskar att baka med alternativa sötningsmedel, så här har jag använt kokossocker och dadelsirap för att ge kakorna en fyllig, karamellig smak. Föredrar du mer klassiska ingredienser går det lika bra med ljus sirap och brunt farinsocker. Pepparkakskrydda kan du köpa färdig i butik, men det är superenkelt att blanda din egen – se mina tips längre ner! Havremjöl hittar du också färdigt i butik, eller så kan du enkelt mixa havregryn hemma till ett mjukt, fint mjöl.
Vad behöver jag för bakredskap för att baka Pepparkakssnittar?
För att få till jämna och snygga snittar är en degskrapa ett oumbärligt redskap. Här hittar du en riktigt smidig degskrapa. Den gör det enkelt att skära kakdegen medan den fortfarande är varm och hanterbar.
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Pepparkakssnittar?
Alla ingredienser ska finnas i din vanliga matbutik. Skulle du sakna något, hittar du kokossocker här och havremjöl här.
Tips för att göra den bästa Pepparkakskryddan
Vill du göra din egen pepparkakskrydda? Det är superenkelt! Blanda följande: 2 tsk kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk kryddnejlika och ½ tsk kardemumma. Förvara kryddblandningen i en tät burk, så har du alltid hemlagad pepparkaksmagi redo för dina bakprojekt!
Skriv utPepparkakssnittar
- Antal: 22–24 st 1x
Beskrivning
Kolasnittarna har fått en julig makeover – Pepparkaksnittar!
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
70 g kokossocker eller vanligt farinsocker (1 dl)
2 msk dadelsirap eller samma mängd vanlig sirap
140 g havremjöl (2,5 dl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1–2 nypor flingsalt
1 msk pepparkakskrydda
Pärlsocker att strö över
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, kokossocker och dadelsirap mjukt och fluffigt med elvisp. Vänd ner mjöl, bakpulver, vaniljpulver, flingsalt och pepparkakskrydda och arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till en rulle och rulla in i plastfolie. Kyl degen i 20 minuter.
Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Strö pärlsocker över.
Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter. Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden.
Låt kallna helt. Förvara i lufttät burk.