No-bake chokladhjärtan

No-bake chokladhjärtan
Alla hjärtans dag är snart här – vad passar bättre än att göra några ljuvliga chokladhjärtan? Perfekt att baka tillsammans med någon du tycker om! Dessa små hjärtan är enkla att göra, kräver ingen ugn och kan dekoreras precis som du vill.
No-bake chokladhjärtan – fulla av smak och enkla att göra
Här tycker jag du ska satsa på en riktigt god choklad som du gillar att äta som den är. Eftersom chokladen spelar huvudrollen i smaken blir valet av choklad extra viktigt! Jag smaksatte min kakdeg med pepparmyntsolja för att få en härlig mintchokladsmak, men här är det bara fantasin som sätter gränser.

Vad behöver jag för bakredskap för att göra No-bake chokladhjärtan?
För att få ett riktigt snyggt resultat vid chokladdoppningen rekommenderar jag en doppgaffel – den gör det lättare att få en jämn yta utan kladd. Vill du ha perfekta hjärtan? Använd dessa hjärtformar för att forma dem snyggt och enkelt (reklamlänk).

Vilka ingredienser behöver jag för att göra No-bake chokladhjärtan?
För bästa resultat rekommenderar jag en riktigt bra mörk choklad att baka med. Den smälter jämnt och ger en djup och fyllig smak. Här hittar du min favorit (reklamlänk).
Basen i dessa chokladhjärtan består bland annat av mandelmjöl, som ger en fin och nötig smak samt en härligt mjuk konsistens. Jag använder detta mandelmjöl (reklamlänk).
Vill du ta smaken ett steg längre? Använd Valrhona kakao för en extra lyxig chokladsmak (reklamlänk).

Tips för att lyckas med No-bake chokladhjärtan
Vill du göra hjärtanen ännu festligare? Jag dekorerade mina med ett fint ätbart glitter för en extra elegant touch. Du hittar det här (reklamlänk).
Skriv ut
No-bake chokladhjärtan
- Antal: 10–15 st hjärtan 1x
Beskrivning
Gör egna chokladhjärtan – perfekt att baka tillsammans❣️
Ingredienser
90 g mandelmjöl (1,75 dl)
10 g kakao (0,25 dl) – gärna en extra god en, jag använder Valrhonas
50 g lönnsirap (knappt 0,5 dl)
40 g cashewnötsmör (knappt 0,5 dl)
Pepparmyntsolja efter smak
Doppa i
200 g smält mörk choklad
1 tsk kokosolja
Dekorera eventuellt med ätbart glitter
Instruktioner
Blanda alla ingredienser för kakdegen i en bunke.
Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Använd en pepparkaksform och tryck ut hjärtan. Lägg över bakplåptspappret på plåt och ställ in i frysen 30 minuter.
Smält chokladen och rör ner kokosoljan. Blir den väldigt varm så låt den svalna lite först.
Doppa sedan varje hjärta i den smälta mörk choklad. Värm eventuellt på chokladen efter en stund.
Dekorera eventuellt lite extra genom att ringla extra choklad ovanpå och dekorera med ätbart glitter.
Frys 30 minuter till. Klart!