Beskrivning
Gör egna chokladhjärtan – perfekt att baka tillsammans❣️
Ingredienser
90 g mandelmjöl (1,75 dl)
10 g kakao (0,25 dl) – gärna en extra god en, jag använder Valrhonas
50 g lönnsirap (knappt 0,5 dl)
40 g cashewnötsmör (knappt 0,5 dl)
Pepparmyntsolja efter smak
Doppa i
200 g smält mörk choklad
1 tsk kokosolja
Dekorera eventuellt med ätbart glitter
Instruktioner
Blanda alla ingredienser för kakdegen i en bunke.
Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Använd en pepparkaksform och tryck ut hjärtan. Lägg över bakplåptspappret på plåt och ställ in i frysen 30 minuter.
Smält chokladen och rör ner kokosoljan. Blir den väldigt varm så låt den svalna lite först.
Doppa sedan varje hjärta i den smälta mörk choklad. Värm eventuellt på chokladen efter en stund.
Dekorera eventuellt lite extra genom att ringla extra choklad ovanpå och dekorera med ätbart glitter.
Frys 30 minuter till. Klart!