Kärleksmumsbars
Kärleksmumsbars
Kärleksmums i barsform med maxad chokladsmak och ett lent chokladtäcke på toppen. Perfekt till mellanmål! Perfekt för dig som älskar den klassiska smaken men vill ha ett mellanmål som är enkelt att ta med. De här kärleksmumsbarsen har en rik chokladsmak och ett lent chokladtäcke som gör dem lika lyxiga som de är enkla att göra.
Kärleksmumsbars – med zucchini och nötsmör
Det som gör dessa kärleksmumsbars lite extra speciella är att de innehåller zucchini och nötsmör. Oroa dig inte – du kommer inte att känna någon smak av zucchinin, men den ger en härligt saftig konsistens. Nötsmöret bidrar med en mjuk och fyllig textur som gör barsen extra mättande.
Vad behöver jag för bakredskap för att baka Kärleksmumsbars?
En avlång brödform är perfekt för detta recept och gör att du enkelt kan skära upp barsen i jämna bitar. Här är en länk till en bra form. Vill du få till en jämn och snygg yta utan att kakan fastnar i formen? Jag har en reel som visar hur du viker bakplåtspapper till brödformar för bästa resultat. Kika på reelen här.
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Kärleksmumsbars?
För att göra dessa bars behöver du bland annat riktigt bra kakao och mörk choklad. Jag rekommenderar varmt Valrhona-kakao för dess rika smak. Vill du lyfta barsen ytterligare? Använd den här mörka chokladen.
Tips för att göra de bästa Kärleksmumsbarsen
En viktig ingrediens i detta recept är havremjöl. Om du inte har det hemma är det superenkelt att göra själv. Mixa bara havregryn i en matberedare tills de blir till ett mjöl. Här är en länk till en riktigt prisvärd matberedare om du behöver en.
För bästa resultat – låt barsen svalna i formen innan du skär upp dem i portionsbitar. Det gör att de håller ihop bättre och får en fin konsistens.
Skriv utKärleksmumsbars
- Antal: 8st bars 1x
Beskrivning
Kärleksmums i bars format!
Ingredienser
1 zucchini à ca 300 g
125 g (3,5 dl) havregryn
56 g (1 dl) havremjöl
40 g (1 dl) kakao- gärna en god en, jag använder Valrhonas
1 dl lönnsirap
1,5 dl cashewsmör
2 tsk bakpulver
1-2 nypor flingsalt
Frosting
200 g philadelphia färskost
2 msk lönnsirap
en nypa vaniljpulver
en nypa kaffepulver
50 g smält och avsvalnad mörk choklad
Dekoration
riven kokos
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Riv zucchinin grovt och pressa ut så mycket av vätskan som går.
Blanda alla ingredienser med varann i en bunke och pressa sedan ut i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, prova med en sticka, den ska vara torr.
Rör ihop ingredienserna till frostingen.
Låt kakan kallna och toppa sedan med frostingen och riven kokos.
Förvara i kyl.