Hasselnötskladdkaka med hallon och vispad ganache

Hasselnötskladdkaka med hallon och vispad ganache
Hasselnöt, choklad och hallon – kanske den säkraste smakkombon vi har? Speciellt i kladdkakeformat! Den här kakan är krämig, lyxig och glutenfri – en riktig showstopper.
Hasselnötskladdkaka med hallon och vispad ganache – Krämig & Chokladig
Basen är en kladdkaka på hasselnötsmjöl – enkelt att göra själv om du mixar hasselnötter till ett fint mjöl. Ganachen görs på mörk choklad och grädde, som sedan vispas fluffig till en len chokladkräm.
💡 Tips:
Ät kakan rumstempererad för en rinnig, chokladig känsla, eller kyl ner den för en fastare konsistens och enklare servering.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Hasselnötskladdkaka?
En avlång brödform (reklamlänk) funkar perfekt till den här kladdkakan. För ganachen är en elvisp din bästa vän! (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Hasselnötskladdkaka?
Sötning sker med kokossocker som ger en mild karamellig ton. För chokladsmaken använder jag Valrhona kakao – ett säkert kort för riktigt djup smak. Om du vill beställa kokossocker hittar du det här (reklamlänk) och Valrhona kakao här. (reklamlänk)

Tips för att göra den godaste Ganachen till Hasselnötskladdkakan
Ganache är lätt att variera – välj en mörk choklad med den smaksättning du gillar bäst. Mint, havssalt, chili eller apelsin – allt funkar! Gör den till din egen.
Skriv ut
Hasselnötskladdkaka med hallon och vispad ganache
- Antal: 6–8 bitar 1x
Beskrivning
Hasselnöt, choklad och hallon ❣️
Ingredienser
100 g smält smör
140 g kokossocker (2 dl)
1 ägg
1 äggula
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g hasselnötsmjöl (2 dl)
20 g kakao (0,5 dl)
Vispad ganache
100 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
1 ask färska hallon à 125 g
Instruktioner
Börja med ganachen genom att hacka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull och häll över chokladen. Vänta någon minut och rör sedan till en slät kräm. Låt sedan ganachen stelna helt, i kylskåp. Vispa därefter upp den fluffig med elvisp.
Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Smält smöret och rör ihop det med kokossocker, ägg och äggula. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.
Häll över i formen och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Kakan ska ha stelnat på kanterna runtom men vara lite mjuk i mitten.
Låt kallna. Bred sedan över den vispade ganachen och toppa med hallon. Skär upp i skivor. Ät som den är eller med glass eller grädde.