Geisha bars

Geisha Bars – chokladälskarens dröm
För alla oss som älskar Geisha, här kommer en båt lastad med bars inspirerade av just denna goding. Dessa glutenfria bars har en krämig fyllning, ett härligt crunch och ett täcke av len choklad.
Jag gör mina med mörk choklad för en fylligare smak, men om du vill komma ännu närmare originalet, testa att använda mjölkchoklad istället!
Geisha Bars – extra crunch med puffad quinoa
En av de bästa ingredienserna för att få till rätt konsistens i barsen är puffad quinoa. Den ger en härlig crunch samtidigt som den är lätt och luftig. Du hittar en länk till de jag brukar använda lite längre ned. Jag bakar gärna mina med rostade hasselnötter, vilket verkligen lyfter smaken och ger den där perfekta nötsmaken i varje tugga.

Vad behöver jag för bakredskap för att göra Geisha Bars?
För att få en jämn och fin konsistens på fyllningen är en matberedare ett riktigt bra verktyg. Det finns lite olika alternativ på matberedare, här är mina favoriter. Denna (reklamlänk) är en billigare variant men inte lika kraftfull som den här.(reklamlänk) Med en matberedare får du snabbt ihop smeten till en jämn och krämig fyllning – helt utan klumpar.

Vilka ingredienser behöver jag för att göra Geisha Bars?
Chokladen är såklart huvudnumret i de här barsen! För bästa resultat rekommenderar jag att använda en riktigt bra bakchoklad, gärna med hög kakaohalt för en djupare och fylligare smak.
🍫 Tips på choklad att baka med. (reklamlänk)
Och som nämt tidigare – Puffad Quinoa, det hittar du här! (reklamlänk)

Så tempererar du chokladen för perfekt resultat
Vill du ha en snygg och glansig choklad som inte smälter i fingrarna direkt? Då är temperering hemligheten!
Det enklaste sättet att temperera chokladen är att:
Smält 85 % av chokladen försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
Hacka resterande 15 % och rör ner i den smälta chokladen.
Rör tills all choklad har smält och fått en jämn och fin konsistens.
Detta gör att chokladen stabiliseras, får en snygg finish och ett härligt knäck när du biter i barsen.

Geisha bars
- Antal: 8st bars 1x
Beskrivning
För alla oss som gillar geisha 🍫
Ingredienser
Botten
70 g hasselnötter (1,25 dl)
20 färska urkärnade dadlar
2 msk kakao
1–2 nypor flingsalt
Krispigt lager
3 msk lönnsirap
1,5 dl puffad quinoa
100 g mörk choklad
Chokladlager
200 g mörk choklad
0,5 msk smakneutral kokosolja
Instruktioner
Börja med att mixa hasselnötterna till ett mjöl. Mixa sedan med övriga ingredienserna för botten slätt i matberedare och pressa ut i avlång brödform.
Smält sedan grovt hackad choklad för det krispiga lagret, och smält i intervaller i micro. Vänd ner lönnsirap och puffad quinoa.
Pressa försiktigt ovanpå första lagret och frys sedan 30 minuter.
Skär upp i bars och doppa en och en i smält mörk choklad blandad med kokosolja.
Förvara i lufttät burk i kyl.