Cookiekaka med chokladfyllning

Cookiekaka med chokladfyllning
När du vill ta chocolate chip cookies till nästa nivå – baka en cookiekaka! 🍪 Den här skönheten smälter i munnen med sitt lyxiga chokladlager och det krispiga, lite sega cookielagret på toppen. Det är som en cookie, men bättre.
Cookiekaka med chokladfyllning
Den här kakan är naturligt sötad (förutom chokladen) med kokossocker, och gräddas med kokosolja – vilket gör den helt mjölkfri.
Tänk på att låta kakan kallna helt innan du lyfter den ur formen. Helst får den stå i kylen över natten – då sätter sig chokladen ordentligt och kakan blir lättare att skära i fina rutor.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Cookiekaka med chokladfyllning?
Du behöver inte mycket för att lyckas med denna cookiekaka:
En fyrkantig form, 20 x 20 cm – ger perfekta rutor. (reklamlänk)
Stavmixer – smidigt när du vill få chokladlagret extra krämigt och slätt. (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Cookiekaka med chokladfyllning?
Jag använder den här ekologiska och kallpressade kokosoljan – perfekt för bakning (reklamlänk). Till chokladlagret passar det med en riktigt god mörk choklad, min favorit är denna. (reklamlänk) För att söta kakan använder jag kokossocker, det hittar du här. (reklamlänk)

Tips för att lyckas med Cookiekaka med chokladfyllning
Jag använder havremjöl till denna kakan, du kan enkelt göra ditt eget havremjöl genom att mixa vanliga havregryn i en torr mixer eller matberedare tills du får ett fint mjöl. Det funkar lika bra och är ofta billigare än färdigt havremjöl. Om du vill köpa färdigt så hittar du det här. (reklamlänk)
Skriv ut
Cookiekaka med chokladfyllning
- Antal: 16 rutor 1x
Beskrivning
Chocolate chip cookie möter chokladkaka
Ingredienser
Kakdeg
300 g smält kokosolja
1 påse kokossocker à 280 g
3 ägg
1 påse havremjöl à 300 g
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 msk maizena
150 g mörka chokladknappar
Chokladfyllning
250 g kokosgrädde (2,5 dl)
2 msk lönnsirap
200 g mörk choklad – en god en 1 nypa flingsalt
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop smält kokosolja och kokossocker. Rör ner äggen för hand. Rör ner de torra ingredienserna. Rör ihop tills det precis blir en jämnt smet. Vänd sedan ner choklad i smeten.
Pressa ut i fyrkantig form, spara 1/4 och kyl 30 min. Kyl även den kakdeg du sparat till översta lagret.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan stelnat till på ytan men inte är genomgrävdas.
Chokladfyllning
Finhacka under tiden chokladen och lägg i en bunke. Koka upp kokosgrädde i en kastrull. Slå grädden över den hackade chokladen, tillsammans med lönnsirapen. För en extra slät kräm, använd stavmixer för att mixa krämen slät. Annars rör ihop för hand.
Häll sedan över botten och toppa med resterande kakdeg.
Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt kallna helt på galler, och gärna i kyl över natten, för riktigt snygga rutor sedan när du skär upp.