Citron- och vallmocupcakes m blåbärsfrosting (glutenfria)
Utan gluten eller vitt socker är denna lil(l)a goding. Sötsyrlig och megasaftig muffins med lite crunch från vallmon och sedan en fluffig frosting på toppen maxad med blåbärssmak. En somrig cupcake helt enkelt!
Skriv utCitron- och vallmocupcakes m blåbärsfrosting (glutenfria)
- Total tid: 45 min
- Antal: ca 15 st 1x
Beskrivning
Utan gluten eller vitt socker är denna lil(l)a goding. Sötsyrlig och megasaftig muffins med lite crunch från vallmon och sedan en fluffig frosting på toppen maxad med blåbärssmak. En somrig cupcake helt enkelt!
Ingredienser
3 st mogna bananer – i vikt ca 500 g med skal
2 st ägg
0,5 dl lönnsirap
0,5 dl citronsaft
Zest från 2 st citroner
100 g smör
90 g björksocker / sötströ / vanligt strösocker (1dl)
0,5 tsk vaniljpulver
100 g mandelmjöl (2dl)
110 g havremjöl (2dl)
1,5 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
3 msk vallmofrö
Muffinsformar
Frosting
2,5 dl grädde
120 g rumsvarmt smör i kuber
90 g sukrin melis eller vanligt florsocker (1,5 dl)
0,5 dl frystorkat blåbärspulver
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg muffinsformar i plåt.
Börja med att mixa bananer, ägg, lönnsirap, citronsaft- och zest samt smält smör i en matberedare eller mixer till en slät smet.
Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet. Rör snabbt ihop.
Fördela smeten jämnt i muffinsplåtarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känns med en sticka så att den inte är kladdig fortfarande när du tar ut den.
Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.
Frosting
Vispa smöret ljust och krämigt med sukrin melis. Tillsätt grädde och blåbärspulver, mixa till en fluffig frosting. Fyll en spritspåse och spritsa på muffinsen.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 15 min