Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citron- och vallmocupcakes m blåbärsfrosting (glutenfria)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 45 min
  • Antal: ca 15 st 1x

Beskrivning

Utan gluten eller vitt socker är denna lil(l)a goding. Sötsyrlig och megasaftig muffins med lite crunch från vallmon och sedan en fluffig frosting på toppen maxad med blåbärssmak. En somrig cupcake helt enkelt!


Ingredienser

Skala

3 st mogna bananer – i vikt ca 500 g med skal

2 st ägg

0,5 dl lönnsirap

0,5 dl citronsaft

Zest från 2 st citroner

100 g smör

90 g björksocker / sötströ / vanligt strösocker (1dl)

0,5 tsk vaniljpulver

100 g mandelmjöl (2dl)

110 g havremjöl (2dl)

1,5 tsk bakpulver

1 nypa flingsalt

3 msk vallmofrö

Muffinsformar

Frosting

2,5 dl grädde

120 g rumsvarmt smör i kuber

90 g sukrin melis eller vanligt florsocker (1,5 dl)

0,5 dl frystorkat blåbärspulver


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg muffinsformar i plåt.

Börja med att mixa bananer, ägg, lönnsirap, citronsaft- och zest samt smält smör i en matberedare eller mixer till en slät smet.

Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet. Rör snabbt ihop.

Fördela smeten jämnt i muffinsplåtarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känns med en sticka så att den inte är kladdig fortfarande när du tar ut den.

Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.

Frosting

Vispa smöret ljust och krämigt med sukrin melis. Tillsätt grädde och blåbärspulver, mixa till en fluffig frosting. Fyll en spritspåse och spritsa på muffinsen.

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Tid att laga: 15 min