Chokladmuffins från ”Sju Sorters Kakor”
Magiska Chokladmuffins från ”Sju Sorters Kakor”
Hand upp om ni, som jag, brukade baka chokladmuffins från ”Sju sorters kakor”? De var verkligen magiska och här är min moderna variant på dessa klassiska chokladmuffins.
Chokladmuffins – som smälter i munnen
Dessa muffins har den perfekta mängden chokladsmak och smälter bokstavligen i munnen. Dessutom är de så enkla att sno ihop, vilket gör dem till ett favoritval när chokladsuget slår till. Med bara några få ingredienser och några enkla steg är dessa härligt mjuka och chokladiga muffins redo att njutas.
Vad behöver jag för Bakredskap för att baka Chokladmuffins?
För att baka dessa magiska chokladmuffins använder jag mig av denna muffinsform (reklamlänk). Jag använder också en praktisk glasskopa för att skopa upp smeten, du hittar den här (reklamlänk). Mina favoritmuffinsformar är från Toppits, kallade ”bakformar”, som du enkelt hittar i vanliga matbutiker.
Vilka Ingredienser behöver jag för att baka Chokladmuffins?
För att få den där riktigt djupa chokladsmaken rekommenderar jag att använda en riktigt god kakao. Min favoritkakao kan du hitta här (reklamlänk).
Tips för att Få Pricken över i med dessa Chokladmuffins
För att verkligen sätta pricken över i: servera dessa chokladmuffins med lite lättvispad grädde. Det blir en underbar kombination som gör att muffinsen känns extra lyxiga.
Dessa chokladmuffins är perfekta för alla tillfällen och kommer garanterat bli en favorit hos både stora och små.
Lycka till! ✨
Skriv utChokladmuffins från ”Sju Sorters Kakor”
- Total tid: ca 40min
- Antal: 10 st 1x
Beskrivning
Magiska chokladmuffins 🍫🧁
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
140 g kokossocker (2 dl)
55 g havremjöl (1 dl)
4 msk kakao – gärna en god en, jag använder Valrhona
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
0,5 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll en muffinsplåt med muffinsformar, totalt 10 st.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och kokossocker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till sist i det smälta smöret.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte mer än 3/4 eftersom de pöser upp under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min.
Jättegoda att äta med vispad grädde.
- Tid att förbereda: 0,5 h
- Tid att laga: 8 min