Chokladfyllda muffins med hallon

Chokladfyllda muffins med hallon
En dessert i muffinsformat – kan det bli bättre? Dessa chokladmuffins är en dröm för alla chokladälskare, fyllda med mörk choklad och toppade med hallon för en perfekt kombination av sötma och syrlighet.
Chokladfyllda muffins med hallon – saftiga och chokladiga
Dessa muffins sötas med kokossocker, vilket ger en härlig kolaton till smeten. Jag använder en mörk choklad 70% med hallonsmak – en riktig gamechanger i det här receptet!
💡 Tips!
Nygräddade muffins (som svalnat i rumstemperatur) har en härligt mjuk och fondantliknande mitt. Kylskåpskalla muffins blir lättare att hantera och får en fastare, mer krämig konsistens.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Chokladfyllda muffins?
För att lyckas med dessa muffins rekommenderar jag en bra muffinsform och en glasskopa för att enkelt fördela smeten jämnt i formarna. Muffinsformar hittar du här. (reklamlänk) Och min favorit glasskopa hittar du här. (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Chokladfyllda muffins?
Jag använder kokossocker för en naturligt söt smak och havremjöl som gör muffinsen glutenfria. Har du inget havremjöl hemma? Mixa havregryn så har du ett eget mjöl på nolltid! Dessutom får muffinsen sin djupa chokladsmak från Valrhona kakao, en riktig favorit i bakning.
- Kokossocker hittar du här. (reklamlänk)
- Havremjöl hittar du här. (reklamlänk)
- Valrhona kakao hittar du här. (reklamlänk)

Tips för att göra de bästa Chokladfyllda muffinsen
Variera smaksättningen på chokladen! Om du gillar apelsin, hallon eller mint – testa en mörk choklad med din favoritkombination. Möjligheterna är oändliga!
Använd alltid bra kakao för bästa chokladsmak.

Chokladfyllda muffins med hallon
- Antal: 8 st 1x
Beskrivning
Choklad ❤️ Choklad
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
140 g kokossocker (2 dl)
55 g havremjöl (1 dl)
4 msk kakao – gärna en god en, jag använder Valrhona
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
0,5 tsk bakpulver
Chokladfyllning
1,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad – gärna smaksatt som hallon / mint / apelsin
Ev frystorkade hallon till dekoration
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll en muffinsplåt med muffinsformar, totalt 8 st.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och kokossocker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till sist i det smälta smöret.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte mer än 3/4 eftersom de pöser upp under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. De ska fortfarande vara lösa i mitten.
Låt svalna på galler tills mitten på muffinsen sjunkit ner och bildat en grop.
Lägg grovt hackad mörk choklad i en bunke. Koka upp vispgrädde i en kastrull och slå över chokladen. Vänta ca 1 minut och rör sedan till en slät kräm.
Fyll varje muffins med krämen. Dekorera eventuellt med frystorkade hallon. Låt kallna och stelna helt i kyl.