Choklad- och Bananmuffins
Dessa godsaker är som bananbröd i muffinsform. Otroligt saftiga och med lite tuggmotstånd från goda chokladknappar. Perfekt size på de blir det också. Kan verkligen rekommendera dessa!
Skriv utChoklad- och Bananmuffins
- Total tid: 45 min
- Antal: 18 1x
Beskrivning
Dessa godsaker är som bananbröd i muffinsform. Otroligt saftiga och med lite tuggmotstånd från goda chokladknappar. Perfekt size på de blir det också. Kan verkligen rekommendera dessa!
Ingredienser
3 st mogna bananer – i vikt ca 500 g med skal
2 st ägg
1 dl lönnsirap
90 g björksocker / sötströ / vanligt strösocker (1dl)
100 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
100 g mandelmjöl (2dl)
110 g havremjöl (2dl)
1,5 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 tsk kanel (valfritt)
150 g chokladknappar + 50 g att dekorera med på toppen innan gräddning
Muffinsformar
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg muffinsformar i plåt.
Börja med att mixa bananer, ägg, lönnsirap, smält smör i en matberedare eller mixer till en slät smet.
Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet. Tillsätt chokladknappar, spara några. Rör snabbt ihop.
Fördela smeten jämnt i muffinsplåtarna – strö över sista chokladknapparna.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Känns med en sticka så att den inte är kladdig fortfarande när du tar ut den.
Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.
Noteringar
Förvara i kyl i upp till en vecka.
Går bra att frysa in, i upp till tre månader.