Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Choklad- och Bananmuffins


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 45 min
  • Antal: 18 1x

Beskrivning

Dessa godsaker är som bananbröd i muffinsform. Otroligt saftiga och med lite tuggmotstånd från goda chokladknappar. Perfekt size på de blir det också. Kan verkligen rekommendera dessa!


Ingredienser

Skala

3 st mogna bananer – i vikt ca 500 g med skal

2 st ägg

1 dl lönnsirap

90 g björksocker / sötströ / vanligt strösocker (1dl)

100 g smör

0,5 tsk vaniljpulver

100 g mandelmjöl (2dl)

110 g havremjöl (2dl)

1,5 tsk bakpulver

1 nypa flingsalt

1 tsk kanel (valfritt)

150 g  chokladknappar + 50 g att dekorera med på toppen innan gräddning

Muffinsformar


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg muffinsformar i plåt.

Börja med att mixa bananer, ägg, lönnsirap, smält smör i en matberedare eller mixer till en slät smet.

Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet. Tillsätt chokladknappar, spara några. Rör snabbt ihop.

Fördela smeten jämnt i muffinsplåtarna – strö över sista chokladknapparna.

Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Känns med en sticka så att den inte är kladdig fortfarande när du tar ut den.

Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.

Noteringar

Förvara i kyl i upp till en vecka.

Går bra att frysa in, i upp till tre månader.