Bounty brownies

Bounty brownies
Bounty möter brownies och det blir en alldeles otroligt god ruta. Dessutom smyger vi in bönor i smeten – men shhh… det är det ingen som märker. Bidrar bara med extra god browniekonsistens.
Bounty brownies – maxad med kokos
Använd gärna en extra god kakao och mörk choklad när du bakar de här, se mina tips på vilka nedan.
Det maxade kokostäcket ger både bounty-känsla och en saftighet till bakverket. Låt brownien stå i kylen tillräckligt länge så kokosen hinner svälla och det sedan går att skära upp i rutor. Detta blir helt klart en ny favorit!

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Bounty brownies?
Matberedare – perfekt för att mixa smeten. Jag har två favoriter, en prisvärd variant (reklamlänk) och en mer kraftfull variant. (reklamlänk)
Jag bakar dem i denna form (reklamlänk) och så är det alltid bra med en elvisp för att vispa kokosgrädden fluffig. (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Bounty brownies?
– Kokossocker som sötning.(reklamlänk)
– Mörk choklad med hög kakaohalt. (reklamlänk)
– Kokosolja – jag använder smakneutral även här, eftersom kokossmaken annars kan bli lite för parfymig. (reklamlänk)
– Kakao – jag rekommenderar Valrhona för maxad smak. (reklamlänk)

Tips för att lyckas med Bounty brownies
Använd kokosgrädde som stått i kylen minst över natten – då går den att vispa riktigt krämig. Min favorit är från Garant.
Skriv ut
Bounty brownies
- Antal: ca 18 rutor 1x
Beskrivning
Bounty + brownie = sant ❣️
Ingredienser
380 g kidneybönor (1 pkt)
70 g kokossocker (1 dl)
30 g kakao (0,75 dl)
1 dl kokosolja
1 nypa flingsalt
2 ägg
100 g mörk choklad
1 förp kokosgrädde à 250 ml – som stått i kyl över natten
245 g riven kokos (7 dl)
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk lönnsirap
50 g smält mörk choklad
Lite extra riven kokos att strö över
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en form som är 20×30 cm stor med bakplåtspapper.
Mixa alla ingredienser förutom mörk choklad slätt i en matberedare. Vänd ner hackad mörk choklad och häll smeten i formen.
Grädda ca 15 minuter eller tills kakan precis stelnat till ytan.
Låt kallna helt på galler.
Vispa kokosgrädden fluffigt och vänd ner riven kokos, vaniljpulver och lönnsirap. Bred ovanpå brownien. Låt stå i kylen, över natten eller i alla fall i 4 timmar.
Avsluta med att ringa smält choklad ovanpå och strö lite extra riven kokos. Skär upp i rutor.