Vit chokladglass med mango och passionsfrukt
Vit chokladglass med mango och passionsfrukt
En enkel och ljuvlig dessertglass med få ingredienser. Den lena vita chokladen möter friska smaker av mango och passionsfrukt, vilket gör detta till ett perfekt avslut på en middag. Genom att jobba metodiskt när du täcker glassen med smält vit choklad får du ett proffsigt resultat med minimal ansträngning.
Vit chokladglass med mango och passionsfrukt – fruktiga smaker som lyfter
Fruktiga toner från mango och banan kombineras med sötman från vit choklad i en fin balans. Det sötsyrliga från mango- och passionsfruktskompotten samt crunch från pistagenötter lyfter smaken och ger textur. En riktig 10 av 10-dessert att bjuda på!
Vad behöver jag för bakredskap för att laga vit chokladglass med mango och passionsfrukt?
För att få till glassen i snygg form rekommenderar jag att använda silikonformar. De gör det både enklare att få till ett jämnt resultat och att lossa glassen utan att den går sönder. Jag använder både stora och små silikonformar för att få ett fint resultat. Mina favoriter hittar du här och här.
Vilka ingredienser behöver jag för att laga vit chokladglass med mango och passionsfrukt?
För att söta desserten naturligt utan att den blir för söt använder jag björksocker. Det ger en rundare smak och passar perfekt till den vita chokladen och de friska frukterna. Du hittar björksocker här.
Tips för att laga den bästa vita chokladglassen med mango och passionsfrukt
Visste du att passionsfrukt finns att köpa i små praktiska kuber i frysdisken? De är infrysta portionsvis, vilket gör att du enkelt kan plocka fram precis så mycket du behöver. Perfekt för denna fruktiga dessert – ingen stress och inget svinn!
Hoppas du känner dig inspirerad att testa detta recept. ✨
Vit chokladglass med mango och passionsfrukt
- Antal: 4 port 1x
Beskrivning
Riktigt god dessert med vit choklad, mango och passionsfrukt!
Ingredienser
Chokladglass
100 g smält vit choklad
130 g banan (ca 1 st)
110 g mango (0,5 tinat paket)
15 g lönnsirap (1 msk)
8 g citronjuice (2 tsk)
Chokladglaze
200 g smält vit choklad
30 g kokosolja
1 näve finhackade pistagenötter
Mango- och passionsfruktskompott
0,5 paket fryst passionsfrukt (à 225 g)
3 g majsstärkelse (2 tsk)
6 g kallt vatten (0,75 msk)
10 g björksocker eller samma mängd vanligt strösocker (1 msk)
0,5 pkt tinad mango à 225 g
Instruktioner
Smält chokladen i intervaller i micron, rör emellanåt.
Mixa banan, mango, lönnsirap, citronjuice och smält choklad till en slät smet.
Fyll en spritspåse och spritsa i silikonformar, i form av kupoler i olika storlekar. Jämna till ytan med en palett och frys in över natten. Eller frys in i en avlång brödform och skär upp i skivor vid servering.
Tina den frysta passionsfrukten.
Blanda vattnet med majsstärkelsen, så att stärkelsen löser sig. Blanda sedan med passionsfrukten i en kastrull. Rör ner björksockret.
Koka upp, precis så att kompotten tjocknar. Ta av från värmen. Vänd ner mangon i kastrullen. Låt kompotten kallna.
Vid servering
Ta ut den frysta chokladglassen från formarna på ett galler med bakplåtspapper undertill. Gör chokladglazen genom att smälta chokladen och rör ner kokosolja, låt svalna så att den inte är varm när du heller den på glassen, som då kommer smälta. Häll över varje kupol, gärna en åt gången och toppa direkt med hackade pistagenötter. Skaka gallret lite försiktigt så att överflödig choklad åker av, använd en palett och lyft av från gallret.
Placera sedan chokladglassen, passionsfruktskompott och pistagenötter på assietter. I en uppläggning du tycker blir fint.