Vispad kokospannacotta med hallon- och ananassalsa
Vispad kokospannacotta med hallon- och ananassalsa
En fluffig dessert med tropiska toner som imponerar både i smak och presentation. Genom att använda kokosgrädde får du en lätt, fluffig och ljuvlig historia som går perfekt ihop med ananas- och hallonsalsa. En kombination som gör denna efterrätt oemotståndlig! Mums!
Vispad kokospannacotta med hallon- och ananassalsa – en twist på klassikern
Till skillnad från traditionell pannacotta görs denna på en blandning av kokosgrädde och vanlig vispgrädde. Den luftiga konsistensen skapas genom att vispa upp pannacottan precis innan servering. Tillsammans med den tropiska salsan av hallon och ananas blir detta en frisk och festlig dessert som passar till alla tillfällen.
Vad behöver jag för bakredskap för att laga vispad kokospannacotta med hallon- och ananassalsa?
Den här desserten blir extra lyxig om du serverar den i eleganta drinkglas. Du kan använda några du har hemma eller så hittar du mina favoriter här!
Vilka ingredienser behöver jag för att laga vispad kokospannacotta med hallon- och ananassalsa?
För den ultimata smaken rekommenderar jag att använda äkta vaniljpulver istället för vaniljsocker. Vaniljpulvret ger en djupare och mer autentisk smak som lyfter hela desserten. Du hittar vaniljpulver jag använder här.
Tips för att laga den bästa vispade kokospannacottan med hallon- och ananassalsa
Ett smart knep för att underlätta när du ska ha gäster är att förbereda pannacottan kvällen innan. Låt den stå i kylen över natten och vispa upp den precis innan servering. Då sparar du tid samtidigt som desserten håller sig perfekt fluffig och fräsch.
Skriv utVispad kokospannacotta med hallon- och ananassalsa
- Antal: 4 port 1x
Beskrivning
En riktigt god dessert med kokos, hallon och ananas. ✨
Ingredienser
250 ml kokosgrädde
250 ml vispgrädde
2 st gelatinblad
0,5 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 liten ananas
1 ask hallon à 125 g
0,5 kruka färsk mynta
1,5 msk lönnsirap
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
Häll övriga ingredienser för pannacottan i en kastrull och koka upp under omrörning.
Krama vattnet ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Rör tills gelatinbladen smält.
Häll över i en bunke och plasta mot ytan för att undvika att ett skinn bildas. Ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten, men minst 4 timmar.
Tärna ananasen fint, och finhacka myntan. Vänd försiktigt ihop med färska hallon och lönnsirap.
Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills den blir som mousse i konsistensen.
Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Lägg ananassalsan i botten på ett drinkglas och spritsa pannacottan ovanpå. Dekorera eventuellt med lite extra färsk mynta.