Vispad Cereal Milk Pannacotta
Vispad Cereal Milk Pannacotta – En ny twist på klassikern
Om du älskar Milk Bars ikoniska mjukglass med smak av mjölk och frukostflingor, så kommer du att älska denna tolkning – vispad cereal milk pannacotta! Denna dessert tar den krämiga, lena pannacottan till nästa nivå genom att vispa den till en mousse-liknande konsistens, vilket ger en fluffig, lätt och krispig upplevelse när den toppas med cornflakes.
Vispad Cereal Milk Pannacotta – Fluffig och krämig dessert
Vispad pannacotta är ett fantastiskt sätt att variera den klassiska pannacottan på. Genom att vispa upp den efter att den fått stelna ordentligt, får du en luftig mousse-liknande konsistens. Toppad med knapriga cornflakes skapas en underbar kontrast mellan det krämiga och det frasiga, som ger ett härligt tuggmotstånd och en spännande kombination av smaker.
Vad behöver jag för bakredskap för att göra Vispad Cereal Milk Pannacotta?
För att spritsa pannacottan snyggt och få till den där proffsiga finishen, rekommenderar jag att använda en spritspåse med en stjärntyll på cirka 18 mm. Det gör det enkelt att skapa vackra toppar av den vispade pannacottan. Den spritstyll jag använder finns att köpa här (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att göra Vispad Cereal Milk Pannacotta?
För att få till det rätta krispet använder jag cornflakes som topping. Vill du hålla det glutenfritt finns glutenfria cornflakes att köpa i de flesta välsorterade matbutiker. Annars kan du enkelt klicka hem glutenfria cornflakes här (ingen reklamlänk).
Tips för att lyckas med Vispad Pannacotta
Nyckeln till att få pannacottan fluffig och vispbar är att låta den kylas riktigt ordentligt. Det bästa är att förbereda pannacottan dagen innan så att den får stå i kylen och stelna över natten. På så sätt kan du vispa upp den till en perfekt, fluffig konsistens när det är dags att servera. Dessutom sparar du tid när gästerna väl kommer – en win-win!
Skriv utVispad Cereal Milk Pannacotta
- Antal: 2-4 portioner
Beskrivning
Vispad panacotta, Nam!
Ingredienser
Panacotta
50 g (glutenfria eller vanliga) cornflakes
5 dl grädde
0,5 dl lönnsirap
2 gelatinblad
Cornflakeskrisp
85 g (glutenfria eller vanliga) cornflakes
20 g kokosocker (1/4 dl)
65 g smält smör
Instruktioner
Börja med cornflakeskrispet.
Värm ugnen till 140 grader. Krossa flingorna till mindre bitar genom att krama de med händerna.
Tillsätt socker och smält smör och rör ihop tills väl blandat.
Sprid ut jämnt på en plåt med bakplåtspapper och baka tills gyllene och tills de är krispiga när de svalnat något. Det tar ca 30-35 minuter. Låt kallna helt.
Vispad pannacotta
Häll grädde och cornflakes i en kastrull. Värm upp på medelhög värme. Ta av från värmen och låt dra i 30 minuter.
Sila sedan vätskan genom en finmaskig sil, pressa försiktigt cornflakesen för att få ut så mycket vätska som möjligt. Häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Värm upp på nytt på medelhög värme, tillsätt lönnsirap och låt det precis koka upp.
Under tiden, låt gelatinet ligga 5 minuter i kallt vatten. Pressa ut vattnet från gelatinbladen och rör ner i den varma vätskan.
Häll över i en bunke och ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten men minst 4 timmar.
Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills det blir som mousse i konsistensen.
Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Spritsa i glas och toppa med cornflake crunch.