Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vispad Cereal Milk Pannacotta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 2-4 portioner

Beskrivning

Vispad panacotta, Nam!


Ingredienser

Panacotta
50 g (glutenfria eller vanliga) cornflakes
5 dl grädde
0,5 dl lönnsirap
2 gelatinblad

Cornflakeskrisp
85 g (glutenfria eller vanliga) cornflakes
20 g kokosocker (1/4 dl)
65 g smält smör


Instruktioner

Börja med cornflakeskrispet.
Värm ugnen till 140 grader. Krossa flingorna till mindre bitar genom att krama de med händerna.

Tillsätt socker och smält smör och rör ihop tills väl blandat.

Sprid ut jämnt på en plåt med bakplåtspapper och baka tills gyllene och tills de är krispiga när de svalnat något. Det tar ca 30-35 minuter. Låt kallna helt.

Vispad pannacotta

Häll grädde och cornflakes i en kastrull. Värm upp på medelhög värme. Ta av från värmen och låt dra i 30 minuter.

Sila sedan vätskan genom en finmaskig sil, pressa försiktigt cornflakesen för att få ut så mycket vätska som möjligt. Häll tillbaka vätskan i kastrullen.

Värm upp på nytt på medelhög värme, tillsätt lönnsirap och låt det precis koka upp.

Under tiden, låt gelatinet ligga 5 minuter i kallt vatten. Pressa ut vattnet från gelatinbladen och rör ner i den varma vätskan.

Häll över i en bunke och ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten men minst 4 timmar.

Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills det blir som mousse i konsistensen.

Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Spritsa i glas och toppa med cornflake crunch.