Vattenmelonkräm med Kokosgrädde
Visste du att man på Sicilien gör Gelo di Melone? 🍉 Det är en fräsch vattenmelondessert där du kokar en kräm på vattenmelon, socker, lime och vanilj. Jag toppade min med vispad kokosgrädde och rostade pistagenötter för extra smak och textur.
För vad kan vara bättre än att avsluta en sommarmiddag med en härlig vattenmelondessert? Denna vattenmelonkräm kommer bli en av mina favoriter i sommar. En enkel, somrig efterrätt som smakar som Sicilien. Italienarna är experter på fräscha desserter som är enkla att slänga ihop, och denna vattenmelondessert är inget undantag.
Prova detta recept och njut av en smak av italien i sommar! 🇮🇹☀️
Skriv utSommarens dessert – Vattenmelonkräm med Kokosgrädde
- Antal: 4 port 1x
Beskrivning
Denna lena kräm på vattenmelon, lime och vanilj toppad med krämig och fluffig kokosgrädde är det perfekta avslutet på sommarens middagar.
Ingredienser
600 g tärnad vattenmelon utan kärnor (ca 1/2 stor) 2 msk majsstärkelse
45 – 68 g björksocker eller strösocker (0,5-0,75 dl) 1 tsk vaniljpulver
2 msk limesaft
1 pkt à 250 ml kokosgrädde som stått i kylen över natten (jag föredrar Garants) 0,5 tsk vaniljpulver
1 msk lönnsirap
En näve osaltade pistagenötter
Instruktioner
Mixa vattenmelonen slät I en blender. Sila genom finmaskig sil ner i en kastrull.
Ta lite av vattenmelonsaften och rör ut majsstärkelsen i (för att undvika klumpar) men vänta med att tillsätta i kastrullen.
Låt vattenmelonsaften reducera och puttra ca 5 minuter på medelvärme.
Tillsätt socker och vanilj, vispa ner tills sockret har löst upp sig. Vispa ner majsstärkelseblandningen.
Låt puttra ca 3 minuter, rör då och då, och addera sedan limejuice.
Sila åter genom finmaskig sil, ner i en kanna, så blir det sedan enklare att fördela i portionsglas. Ställ kallt i kyl minst 3 timmar.
Vispa kokosgrädden fast med lönnsirap och vaniljpulver. Viktigt att kokosgrädden stått kallt i kyl över natten, annars går den inte att vispa.
Precis innan servering toppar du med kokosgrädden och grovt hackade pistagenötter.