Toscabakade persikor

Toscabakade persikor
Ett ljuvligt sätt att servera persikor på: baka dem med ett segknaprigt toscatäcke! Den här efterrätten är perfekt somrigt söt och otroligt enkel att slänga ihop. Servera gärna med en kula vaniljglass för extra wow-känsla.
Toscabakade persikor – mix av mandel och hasselnöt
Något som tar den här toscasmeten till nästa nivå är mixen av mandel och hasselnöt – en smakkombo som är lätt att älska. Tillsammans med kokossocker och dadelsirap får du en rund kolaton som balanserar det fruktiga perfekt. Ett supergott och lite mer spännande sätt att servera persikor på.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Toscabakade persikor?
En matberedare är toppen för att få toscasmeten sådär lagom grovmald och välmixad. Här hittar du en prisvärd variant och en kraftfull variant. (reklamlänkar)
En glasskopa gör det lätt att servera fina kulor vaniljglass vid sidan av, hitta min favorit här. (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Toscabakade persikor?
Kokossocker för den lena kolasötan (reklamlänk) och kokosolja – jag använder smakneutral för att få rätt textur men utan kokos-smak. (reklamlänk)

Tips för att lyckas med Toscabakade persikor
Havremjöl kan du kan köpa eller göra eget genom att mixa havregryn i en mixer. Det går snabbt och är lätt att göra. Om du vill köpa hittar du min favorit här. (reklamlänk)
Skriv ut
Toscabakade persikor
- Antal: 6 portioner 1x
Beskrivning
Tosca + persika + glass = mumsigt!
Ingredienser
6 persikor
1 msk potatismjöl
1-2 msk kokossocker
Toscasmet
100 g rostade hasselnötter
100 g sötmandel
1 dl kokossocker
1 msk dadelsirap
50 g kokosolja
1 msk valfri mjölk
0,75 msk havremjöl
Vaniljglass till servering
Instruktioner
Mixa nötterna i matberedare till ett grovt mjöl.
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg alla ingredienser för smeten, förutom nötterna, i en kastrull och låt sjuda men inte koka, tills den tjocknar. Ta av från värmen och rör ner nötterna.
Skiva persikorna i lagom tjocka skivor. Lägg de i en mindre ugnsform och strö över potatismjöl och kokossocker. Blanda runt tills alla skivorna är täckta. Mängden kokossocker kan justeras utifrån hur söta persikorna är i smaken.
Förgrädda persikorna ca 5 minuter om du önskar en mjukare, mosigare konsistens.
Täck sedan med toscasmeten och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills täcket är gyllene.
Servera varm med vaniljglass.