Tigerbananbröd – glutenfritt


Tigerbananbröd – glutenfritt
- Total tid: 1 h 15 min
- Antal: 10–12 bitar 1x
Ingredienser
100 g smör
3 st mogna bananer – i vikt ca 500 g med skal
2 st ägg
1 dl lönnsirap
90 g björksocker / sötströ / vanligt strösocker (1dl)
100 g mandelmjöl (2dl)
110 g havremjöl (2dl)
1,5 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 tsk vaniljpulver
2,5 msk kakao
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Smält smör i en kastrull på medelvärme. Låt svalna något.
Mixa bananer, ägg, lönnsirap och smält smör i en matberedare eller mixer till en slät smet.
Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet.
Blanda 1/3 av smeten med kakao och resterande av smeten med vaniljpulver.
Häll 1/3 av den ljusa smeten i formen. Häll sedan över chokladsmeten och avsluta med vaniljsmeten. Ta en kniv och swirla för ett marmorerat mönster.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Känns med en sticka, den kan vara något kladdig fortfarande när du tar ut den, men inte lös.
Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 45 min
