Snickerskladdkaka – glutenfri och utan ägg
Snickerskladdkaka – glutenfri och utan ägg
- Total tid: 45 min
- Antal: 12 bitar 1x
Ingredienser
12 färska dadlar
100 g mandelmjöl – 2 dl
0,5 dl lönnsirap
40 g kakao – gärna en riktigt god en (jag använder Valrhonas)
100 g smält mörk choklad – gärna en riktigt god en
0,75 dl kaffe
1 msk vaniljextrakt
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Jordnötskola
20 urkärnade färska dadlar
0,5 dl smakneutral kokosolja
1 nypa flingsalt
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl salta jordnötter
Chokladlager
100 g mörk choklad
0,5 msk kokosolja
en näve hackade jordnötter
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Kärna ur dadlarna och mixa sedan med övriga ingredienser i en matberedare.
Fyll en springform (20 cm) och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Mixa sedan alla ingredienser utom jordnötterna för jordnötsskolan. Vänd ner jordnötterna tills de är jämnt fördelade i smeten. Tryck försiktigt ut i ett jämnt lager ovanpå botten. Frys 30 minuter.
Smält chokladen i intervaller i micro, passa så den inte bränner och rör emellanåt. Rör ner kokosoljan.
Bred ut över kakan och strö över hackade jordnötter. Ställ i kylen tills den stelnat.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 15 min