Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snickerskladdkaka – glutenfri och utan ägg


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 45 min
  • Antal: 12 bitar 1x

Ingredienser

Skala

12 färska dadlar

100 g mandelmjöl – 2 dl

0,5 dl lönnsirap

40 g kakao – gärna en riktigt god en (jag använder Valrhonas)

100 g smält mörk choklad – gärna en riktigt god en

0,75 dl kaffe

1 msk vaniljextrakt

0,5 tsk salt

1 dl kokosolja

Jordnötskola

20 urkärnade färska dadlar

0,5 dl smakneutral kokosolja

1 nypa flingsalt

1 tsk vaniljpulver

1,5 dl salta jordnötter

Chokladlager

100 g mörk choklad

0,5 msk kokosolja

en näve hackade jordnötter


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Kärna ur dadlarna och mixa sedan med övriga ingredienser i en matberedare.

Fyll en springform (20 cm) och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Mixa sedan alla ingredienser utom jordnötterna för jordnötsskolan. Vänd ner jordnötterna tills de är jämnt fördelade i smeten. Tryck försiktigt ut i ett jämnt lager ovanpå botten. Frys 30 minuter.

Smält chokladen i intervaller i micro, passa så den inte bränner och rör emellanåt. Rör ner kokosoljan.

Bred ut över kakan och strö över hackade jordnötter. Ställ i kylen tills den stelnat.

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Tid att laga: 15 min