Saftiga Morotscupcakes – utan gluten
Man kan inte förstå att dessa Morotscupcakes är bakade med kikärtsmjöl. Däremot är de saftiga som tusan, med mycket kanelsmak och ett sötsyrligt täcke av Philadelphia-frosting på toppen. Rekommenderar starkt att inte skippa valnötterna. De bidrar med lite crunch och är dessutom fina att strö på toppen för dekoration.
Skriv utSaftiga Morotscupcakes – utan gluten
- Total tid: 1 h
- Antal: 18 1x
Beskrivning
Man kan inte förstå att dessa Morotscupcakes är bakade med kikärtsmjöl. Däremot är de saftiga som tusan, med mycket kanelsmak och ett sötsyrligt täcke av Philadelphia-frosting på toppen. Rekommenderar starkt att inte skippa valnötterna. De bidrar med lite crunch och är dessutom fina att strö på toppen för dekoration.
Ingredienser
150 g ägg (ca 3 st)
150 g kokossocker (lite drygt 2 dl)
150 g neutral olja
100 g kikärtsmjöl (ca 1,5 dl)
50 g mandelmjöl (1 dl)
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 tsk kanel
270 g grovt rivna morötter (4,5 dl)
55 g grovt hackade valnötter (1 dl)
Frosting
300 g Philadelphia färskost
120 g rumsvarmt smör i kuber
90 g sukrin melis eller vanligt florsocker (1,5 dl)
1/2 urskrapad vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
Grovhackade valnötter till dekoration – en näve
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Börja med att sikta alla torra ingredienser i en bunke.
Riv morötterna grovt och grovhacka valnötterna.
Vispa socker och ägg fluffigt i ca 5 minuter i en köksassistent, eller med elvisp. Rör sedan ner oljan. Det ser ut att spricka först, men fortsätt rör så kommer du få en jämn smet.
Vänd ner de torra ingredienserna och sedan morötter och valnötter.
Fyll muffinsformar
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kallna helt.
Frosting
Vispa rumsvarmt smör med sukrin och urskrapad vaniljstång tills vitt och fluffigt, det tar några minuter. Använd kökassistent eller elvisp. Tillsätt sedan Philadelphia och vispa ihop tills fluffig.
Spritsa frostingen på muffinsen och avsluta eventuellt med att strö valnötter på toppen.
- Tid att förbereda: 40
- Tid att laga: 20 + tid att kallna