Saftig och glutenfri Chokladbanankaka med Mjölkchoklad- och kolafrosting
Så extremt saftig och chokladig – en sån där kaka man vill ha i frysen och plocka fram. Så god! Dock mäktig så skär den i tunna skivor. Men då håller den också lite längre.
Skriv utSaftig och glutenfri Chokladbanankaka med Mjölkchoklad- och kolafrosting
- Total tid: 50 min
- Antal: ca 10 skivor 1x
Beskrivning
Så extremt saftig och chokladig – en sån där kaka man vill ha i frysen och plocka fram. Så god! Dock mäktig så skär den i tunna skivor. Men då håller den också lite längre.
Ingredienser
3 st mogna bananer
2 st ägg
1 dl lönnsirap
0,5 dl kokosolja
0,5 tsk vaniljpulver
225 g mandelmjöl
50 g kakao
1,5 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
Frosting
75 g mjölkchoklad
1 dl dulce de leche
1–2 nypor flingsalt
Topping
bananchips – en näve
hackad mjölkchoklad – ca 1 rad Marabou
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Börja med att mixa bananer, ägg, lönnsirap och kokosolja i en matberedare eller mixer till en slät smet.
Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet.
Häll ner i formen och jämna till ytan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känns med en sticka, den kan vara lite kladdig fortfarande när du tar ut den.
Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.
Frosting
Smält chokladen i intervaller i micro (rör emellanåt) eller över vattenbad. Rör ner dulce de leche och havssalt. Rör slät.
Bred över bananbrödet. Avsluta med att toppa med grovhackad mjölkchoklad och bananchips.
Noteringar
Förvara i kylen i lufttätt burk.
Frys i upp till tre månader.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 20 min