Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftig och glutenfri Chokladbanankaka med Mjölkchoklad- och kolafrosting


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 50 min
  • Antal: ca 10 skivor 1x

Beskrivning

Så extremt saftig och chokladig – en sån där kaka man vill ha i frysen och plocka fram. Så god! Dock mäktig så skär den i tunna skivor. Men då håller den också lite längre.


Ingredienser

Skala

3 st mogna bananer

2 st ägg

1 dl lönnsirap

0,5 dl kokosolja

0,5 tsk vaniljpulver

225 g mandelmjöl

50 g kakao

1,5 tsk bakpulver

1 nypa flingsalt

Frosting

75 g mjölkchoklad

1 dl dulce de leche

12 nypor flingsalt

Topping

bananchips – en näve 

hackad mjölkchoklad – ca 1 rad Marabou 


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

Börja med att mixa bananer, ägg, lönnsirap och kokosolja i en matberedare eller mixer till en slät smet.

Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet.

Häll ner i formen och jämna till ytan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känns med en sticka, den kan vara lite kladdig fortfarande när du tar ut den.

Låt svalna en ca 15 minuter i formen och ta sedan ut från formen och låt kallna på galler.

Frosting

Smält chokladen i intervaller i micro (rör emellanåt) eller över vattenbad. Rör ner dulce de leche och havssalt. Rör slät.

Bred över bananbrödet. Avsluta med att toppa med grovhackad mjölkchoklad och bananchips.

Noteringar

Förvara i kylen i lufttätt burk.

Frys i upp till tre månader.

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Tid att laga: 20 min