Saftig kokoskaka med lime – (vegansk)
Saftig, syrlig och fräsch kokoskaka med krämigaste kokostäcket på toppen. Enklare recept får man väl också leta efter? Så länge man minns att lägga aprikoserna i blöt 🙂
Jag föredrar kokosgrädden från Garant då jag tycker den blir allra bäst och fast när man vispar den.
Skriv utSaftig kokoskaka med lime – vegansk
- Total tid: 30 min
- Antal: 10 bitar 1x
Beskrivning
Saftig, syrlig och fräsch kokoskaka med krämigaste kokostäcket på toppen. Enklare recept får man väl också leta efter? Så länge man minns att lägga aprikoserna i blöt 🙂
Jag föredrar kokosgrädden från Garant då jag tycker den blir allra bäst och fast när man vispar den.
Ingredienser
75 g torkade aprikoser blötlagda 4 timmar (ca 13–14 st)
100 g kokosflingor
50 g kokosmjöl
Zest av 1 lime
0,5-0,75 dl limesaft (2 st lime)
0,5 dl lönnsirap
1 msk vaniljextrakt
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
1,5 dl mandel- eller kokosmjölk
Frosting
1 pkt kokosgrädde som stått i kylen över natten (jag föredrar Garants)
0,5 tsk vaniljpulver
1 msk lönnsirap
0,25 dl rostad kokos
zest av 1 lime
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Börja med att blötlägga torkade aprikoser i vatten i ca 4 timmar.
Riv zest och pressa saften från lime. Spara häften av skalet till topping.
Mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.
Bred ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kallna.
Vispa kokosgrädden tills den blir fast tillsammans med vaniljpulver och lönnsirap. Viktigt att kokosgrädden stått kallt över natten i kyl, annars går den inte att vispa. Spritsa eller bred på kakan och strö över rostade kokosflingor och rivet skal av lime.
Förvara i kyl i upp till en vecka. Går bra att frysa in.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: 15 min