Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftig kokoskaka med lime – vegansk


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 min
  • Antal: 10 bitar 1x

Beskrivning

Saftig, syrlig och fräsch kokoskaka med krämigaste kokostäcket på toppen. Enklare recept får man väl också leta efter? Så länge man minns att lägga aprikoserna i blöt 🙂

Jag föredrar kokosgrädden från Garant då jag tycker den blir allra bäst och fast när man vispar den.


Ingredienser

Skala

75 g torkade aprikoser blötlagda 4 timmar (ca 1314 st)

100 g kokosflingor

50 g kokosmjöl

Zest av 1 lime

0,5-0,75 dl limesaft (2 st lime)

0,5 dl lönnsirap

1 msk vaniljextrakt

0,5 tsk salt

1 dl kokosolja

1,5 dl mandel- eller kokosmjölk

Frosting

1 pkt kokosgrädde som stått i kylen över natten (jag föredrar Garants)

0,5 tsk vaniljpulver

1 msk lönnsirap

0,25 dl rostad kokos

zest av 1 lime


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Börja med att blötlägga torkade aprikoser i vatten i ca 4 timmar.

Riv zest och pressa saften från lime. Spara häften av skalet till topping.

Mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.

Bred ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt kallna.

Vispa kokosgrädden tills den blir fast tillsammans med vaniljpulver och lönnsirap. Viktigt att kokosgrädden stått kallt över natten i kyl, annars går den inte att vispa. Spritsa eller bred på kakan och strö över rostade kokosflingor och rivet skal av lime.

Förvara i kyl i upp till en vecka. Går bra att frysa in.

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 15 min