Saftig kokoskaka med len chokladkräm

Saftig kokoskaka med len chokladkräm
En saftig kokoskaka som är maxad med smak och täckt av den lenaste chokladkrämen. Perfekt för dig som älskar kombinationen av kokos och choklad – en riktig favorit för både stora och små!
Saftig kokoskaka med len chokladkräm – kokos gånger tre
Den här kakan är en hyllning till kokos! Den bakas med både kokosolja, riven kokos och kokosmjölk – för maximal kokossmak i varje tugga. Kokos, kokos, kokos!

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Kokoskaka med chokladkräm?
För att baka den här kakan rekommenderar jag att använda en springform för att få ett snyggt och jämnt resultat. Om du letar efter en bra springform kan jag rekommendera denna (reklamlänk).

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Kokoskaka med chokladkräm?
För att få till den bästa smaken och konsistensen är det viktigt att välja rätt ingredienser. Havremjöl är ett fantastiskt glutenfritt alternativ som ger kakan en härlig textur. Jag använder detta havremjöl (reklamlänk).
För chokladkrämen är det viktigt med en riktigt bra mörk choklad som smälter fint och ger en intensiv smak. Min favorit hittar du här (reklamlänk).

Tips för att lyckas med Kokoskaka med chokladkräm
Även om den här kakan verkligen handlar om kokos föredrar jag att använda smakneutral kokosolja i receptet. Den finns att köpa i vanliga matbutiker och ger en mildare smak som inte tar över de andra ingredienserna. Den vanliga kokosoljan kan nämligen upplevas som parfymig och dominera bakverket.
Skriv ut
Saftig kokoskaka med len chokladkräm
- Antal: 10–12 bitar 1x
Beskrivning
En kaka maxad med kokos och choklad!
Ingredienser
175 g smält kokosolja (ca 1,75 dl)
1,5 dl lönnsirap
1 dl kokosmjölk (eller valfri mjölk)
3 st rumsvarma ägg
150 g havremjöl (ca 3 dl)
150 g riven kokos (4,25 dl)
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
300 g philadelphiaost
100 g mörk choklad
3 msk lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
Kokosflakes till dekoration
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
Börja med att röra ihop smält kokosolja med lönnsirap, kokosmjölk och ägg i en bunk.
Sikta ner havremjöl i bunken och tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna. Vänd ihop till en jämn smet.
Fyll en form, smörad och klädd med bakplåtspapper. Jag använder en rund som är 20 cm stor.
Grädda i mitten av ugnen – ca 25-35 minuter. Känn med en sticka, den ska precis vara torr och kakan ska ha fått gyllene färg på toppen.
Låt kallna på galler. Det går också bra att förbereda kakan hit och förvara den i kyl över natten.
Smält chokladen och låt den svalna något. Enklast är att hacka den grovt och sedan smälta i intervaller i bunke i micro, rör emellanåt.
Vispa ihop philadelphia med lönnsirap och vaniljpulver. Tillsätt lite i taget av philadelphiakrämen i den smälta chokladen, vispa med elvisp emellan. Detta för att temperera chokladen och minska risken att den stelnar och krämen blir prickig.
Bred över den kallnade kakan, ovanpå och runtom. Toppa eventuellt med kokosflakes som dekoration.