Saffranscookies med tranbär – utan gluten
Skriv ut
Saffranscookies med tranbär – utan gluten
- Total tid: 30 min + tid att kallna
- Antal: 8 kakor 1x
Ingredienser
Skala
125 g smör
90 g björksocker, strösocker eller sötströ (1 dl)
0,5 g saffran
1 ägg
125 g mandelmjöl (2,5 dl)
75 g bovetemjöl (1 dl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk maizena
50 g torkade tranbär (ca 1 dl)
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop med socker och saffran i en bunke. Tillsätt ägg och rör ihop. Tillsätt samtliga torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner tranbär.
Skopa upp på plåt och grädda ca 13-15 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna på plåten innan du lyfter av de.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: 15 min