Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffranscookies med tranbär – utan gluten


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 min + tid att kallna
  • Antal: 8 kakor 1x

Ingredienser

Skala

125 g smör

90 g björksocker, strösocker eller sötströ (1 dl)

0,5 g saffran

1 ägg

125 g mandelmjöl (2,5 dl)

75 g bovetemjöl (1 dl)

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk maizena

50 g torkade tranbär (ca 1 dl)


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Rör ihop med socker och saffran i en bunke. Tillsätt ägg och rör ihop. Tillsätt samtliga torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner tranbär.

Skopa upp på plåt och grädda ca 13-15 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna på plåten innan du lyfter av de.

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 15 min