Päronglassar med choklad

Päronglassar med choklad
Här kommer ett recept på riktigt goda päronglassar som är doppade i choklad, välj mellan mörk eller mjölkchoklad beroende på vad du gillar för sötma 🙂
Päronglassar med choklad – Perfekt för sommaren!
Perfekta för sommarens alla soliga dagar, och ja kanske även de regniga? 🙂
Som du kommer se i receptet gör jag min egen choklad som glassarna doppas i, så smart grej!
Glassen är smaksatt med hemmakokt päronkompott och får lite extra färg av karamellfärg.

Vad behöver jag för redskap att laga Päronglassar med choklad?
Glassen går utmärkt att frysa in i en matlåda och göra kulglass av. Vill du göra glasspinnar behöver du en form, jag använder denna form.
För att doppa glassarna är det enklast att använda ett högt och brett glas, som ett ölglas.
Vilka ingredienser behöver jag för att laga päronglassar med choklad?
Jag använder vanliga Conference-päron till päronkompotten. Om du väljer att göra din egen choklad att doppa glassarna i kan jag verkligen rekommendera Valrhona kakao. Den är lite dyrare än vanlig kakao, men ger en chokladsmak på en helt annan nivå. Du kan köpa den här.

Tips för att laga de bästa päronglassarna med choklad
Tänk på att du behöver lite tid för att göra dessa glassar. Päronkompotten behöver svalna helt innan den åker ner i smeten. Sedan behöver glassarna ligga i frysen över natten så att de hinner frysa ordentligt.
Det kan vara bra att värma på den smälta chokladen några sekunder när du doppat hälften av glassarna. Annars blir den väldigt trög och det blir lite väl tjocka lager av chokladen.
Dessa är perfekt för sommarens alla dagar! Lycka till! 🍐☀️

Päronglassar med choklad
- Total tid: 1,5 h + Frystid
- Antal: 8 glassar
Beskrivning
Sommarens favorit – Päronglassar med choklad! 🍐🍫
Ingredienser
Ingredienser
2 st päron
10g björksocker eller vanligt strösocker (en rågad msk)
Zest av 1 citron
66g äggula (3-4 st)
50g äggvita (1-2 st)
100g björksocker eller vanligt socker (en dryg dl)
300g löst vispad grädde (3 dl)
1,5 tsk grön karamellfärg
Chokladtäcke
35 g kakaosmör
60 g kakao (1,5 dl)
4 msk flytande kokosolja
2,5 msk lönnsirap
Alternativt
300 g mjölkchoklad eller mörk choklad
2,5 msk kokosolja
Smält kakaosmöret och blanda sedan med övriga ingredienser.
Instruktioner
Gör så här
Skala och tärna päronen och sjud med en skvätt vatten tills det mjuknar.
Mixa slätt och låt kallna.
Häll socker, citronzest och äggulor en kastrull och sjud på spisen på medelhög värme tills det tjocknar. Vispa under hela tiden.
Sätt kastrullen över isvatten i en större bunke och kyl ner till ca 10 grader.
Vispa äggvitor och björksocker till en lös maräng och vänd sedan ner i citronsmeten. Vänd sedan ner den löst vispade grädden och därefter päronkompott och karamellfärg.
Spritsa i glassformar och frys in över natten.
Chokladtäcke
Smält kakaosmöret och blanda sedan med övriga ingredienser.
Eller:
Hacka chokladen o smält tillsammans med kokosoljan i intervaller i micro. Rör emellanåt så att den inte bränns.
Häll över i ett högt, lite bredare glas. Chokladen ska vara max ljummen, inte varm – så att glassen inte smälter direkt när du doppar den.
Tryck ut glassarna på en bricka. Glassen smälter snabbt så låt de vara i frysen så mycket som möjligt. Doppa varje glass i chokladen. Skaka lite så att överflödig choklad rinner av. Lägg på en ny bricka med bakplåtspapper och sedan direkt in i frysen och upprepa tills alla är klara.
Efter en stund (ca fyra glassar) behöver du värma på chokladen lite då glassen kyler ner den och den annars blir för trögflytande. Värm den inte varmare än ljummen dock. Lägg in glassarna i frysen till chokladen stelnat helt.
- Tid att förbereda: 1,5 h
- Tid att laga: Tid att frysa: Över natten