Paletas – isglass med kokos och ananas
När vi var och åt på Mucho Macho i Göteborg (nyöppnad taqueria-restaurang) fick vi dessa till dessert. Och det var så svalkande och gott, framförallt för hur enkla och få ingredienser de består av! Perfekt att njuta av i solen eller som efterrätt efter en mättande måltid. Detta recept är alltså helt och hållet inspirerade från Mucho Macho, men jag tillsatte lime och lite sötning i form av honung, lönnsirap går också bra.
Skriv utPaletas – isglass med kokos och ananas
- Total tid: ca 5 h
- Antal: ca 7 st 1x
Beskrivning
Dessa glassar rörs ihop med få ingredienser och är perfekt svalkande och somrigt en varm dag. Något att fånga sista sensommardagarna med?
För att göra detta recept behöver du formar för glass-pinnar.
Ingredienser
1 burk kokosgrädde à 400 ml
1 burk konserverad ananas à 227 g
finrivet skal av 1 lime
1 msk honung (eller samma mängd lönnsirap för en vegansk variant)
0,5 dl riven kokos – rostad i torr stekpanna
Instruktioner
Rör ut kokosgrädde i en kanna, eller bunke med hällpip. Tillsätt spadet från ananasen och tärna ringarna i små tärningar. Rör ner i kokosgrädden. Riv skalet av en lime och tillsätt det tillsammans med honung eller lönnsirap.
Häll upp i glassformar och sätt dit glasspinnarna. Strö sedan rostad kokos över och frys i minst 4-6 timmar. Jag lät mina frysa över natten. Tips när du ska servera är att låta de stå framme i ca 15-20 minuter, då de fryser till och blir riktigt hårda.
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: Fryses minst 4-6 h