Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Paletas – isglass med kokos och ananas


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: ca 5 h
  • Antal: ca 7 st 1x

Beskrivning

Dessa glassar rörs ihop med få ingredienser och är perfekt svalkande och somrigt en varm dag. Något att fånga sista sensommardagarna med?

För att göra detta recept behöver du formar för glass-pinnar.


Ingredienser

Skala

1 burk kokosgrädde à 400 ml

1 burk konserverad ananas à 227 g

finrivet skal av 1 lime

1 msk honung (eller samma mängd lönnsirap för en vegansk variant)

0,5 dl riven kokos – rostad i torr stekpanna


Instruktioner

Rör ut kokosgrädde i en kanna, eller bunke med hällpip. Tillsätt spadet från ananasen och tärna ringarna i små tärningar. Rör ner i kokosgrädden. Riv skalet av en lime och tillsätt det tillsammans med honung eller lönnsirap.

Häll upp i glassformar och sätt dit glasspinnarna. Strö sedan rostad kokos över och frys i minst 4-6 timmar. Jag lät mina frysa över natten. Tips när du ska servera är att låta de stå framme i ca 15-20 minuter, då de fryser till och blir riktigt hårda.

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: Fryses minst 4-6 h

Nyckelord: isglass veganskglass glass paletas isglasspinnar