Morotskladdkaka
Morotskladdkaka – Glutenfri och oemotståndligt kladdig
Denna glutenfria morotskladdkaka är ett perfekt alternativ för dig som älskar kladdkaka och morotskaka. Den är fylld med finriven morot, vilket ger en saftig konsistens, och smaksatt med värmande kanel. Toppad med ett generöst lager av syrlig cream cheesefrosting och knapriga valnötter, skapar en härlig balans mellan sötma och fräsch syra – helt enkelt mums!
Morotskladdkaka – Ett enkelt recept med härliga smaker
Den här glutenfria morotskladdkakan har en kladdig, nästan krämig konsistens som blir perfekt när den stelnar runt kanterna men fortfarande är mjuk och kladdig i mitten. Den finrivna moroten och kanelen ger kakan en fantastisk djup smak, och den fluffiga frostingen är verkligen pricken över i. Om du älskar morotskaka och kladdkaka är detta receptet för dig!
Vad behöver jag för bakredskap för att baka Morotskladdkaka?
För att baka morotskladdkakan använder jag en rund springform på 20 cm, som ger kakan den perfekta höjden och formen. Om du vill använda samma typ av form kan du hitta den här (reklamlänk).
Vilka ingredienser behöver jag för att baka Morotskladdkaka?
För att söta denna morotskladdkaka använder jag kokossocker, som ger en djupare och lite karamellig smak. Du hittar kokossocker i välfyllda mataffärer, men du kan också beställa det här (reklamlänk). Till frostingen använder jag Sukrin Melis, som är ett kalorifritt alternativ till florsocker. Det kan du köpa här (reklamlänk).
Tips för att lyckas med den perfekta Morotskladdkakan
För att få till den perfekta konsistensen på kladdkakan är det viktigt att hålla koll på gräddningen. Kakan är klar när den har stelnat runt kanterna men fortfarande är mjuk och lite kladdig i mitten. Det gör att kakan får sin karaktäristiska kladdiga textur, precis som en kladdkaka ska vara.
Skriv utMorotskladdkaka
Beskrivning
Morotskaka? Kladdkaka? Ja tack! testa denna härliga morotskladdkaka. ❣️
Ingredienser
Ingredienser
175 g kokosolja (2 dl)
175 g kokossocker eller brunt farinsocker (2 1/2 dl)
2 tsk malen kanel
1 nypa flingsalt
90 g majsmjöl (1,5 dl)
50 g mandelmjöl (1 dl)
3 ägg
2 dl finriven morot
Frosting
200 g Philadelphia färskost
80 g rumsvarmt smör i kuber
60 g sukrin melis eller vanligt florsocker (1 dl)
0,5 tsk vaniljpulver
Ev kanel och finhackade valnötter till dekoration
Instruktioner
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme.
Riv moroten fint på ett rivjärn.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, morötter och kokosolja och vänd ihop till en slät smet.
Häll smeten i en springform, 20 i diameter, med smorda kanter och bakplåtspapper i botten. Grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter.
Låt kallna helt.
Frosting
Vispa rumsvarmt smör med sukrin melis och vaniljpulver tills vitt och fluffigt. Använd kökassistent eller elvisp.
Tillsätt sedan Philadelphia och vispa ihop tills fluffig.
Bred frostingen på kakan och avsluta eventuellt med att strö lite finhackade valnötter och pudra kanel på toppen.