Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Morotskladdkaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm

Beskrivning

Morotskaka? Kladdkaka? Ja tack! testa denna härliga morotskladdkaka. ❣️


Ingredienser

Skala

Ingredienser

175 g kokosolja (2 dl)
175 g kokossocker eller brunt farinsocker (2 1/2 dl)
2 tsk malen kanel
1 nypa flingsalt
90 g majsmjöl (1,5 dl)
50 g mandelmjöl (1 dl)
3 ägg
2 dl finriven morot

Frosting

200 g Philadelphia färskost
80 g rumsvarmt smör i kuber
60 g sukrin melis eller vanligt florsocker (1 dl)
0,5 tsk vaniljpulver

Ev kanel och finhackade valnötter till dekoration


Instruktioner

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme.

Riv moroten fint på ett rivjärn.

Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, morötter och kokosolja och vänd ihop till en slät smet.

Häll smeten i en springform, 20 i diameter, med smorda kanter och bakplåtspapper i botten. Grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter.

Låt kallna helt.

Frosting

Vispa rumsvarmt smör med sukrin melis och vaniljpulver tills vitt och fluffigt. Använd kökassistent eller elvisp.

Tillsätt sedan Philadelphia och vispa ihop tills fluffig.

Bred frostingen på kakan och avsluta eventuellt med att strö lite finhackade valnötter och pudra kanel på toppen.