Beskrivning
Morotskaka? Kladdkaka? Ja tack! testa denna härliga morotskladdkaka. ❣️
Ingredienser
Ingredienser
175 g kokosolja (2 dl)
175 g kokossocker eller brunt farinsocker (2 1/2 dl)
2 tsk malen kanel
1 nypa flingsalt
90 g majsmjöl (1,5 dl)
50 g mandelmjöl (1 dl)
3 ägg
2 dl finriven morot
Frosting
200 g Philadelphia färskost
80 g rumsvarmt smör i kuber
60 g sukrin melis eller vanligt florsocker (1 dl)
0,5 tsk vaniljpulver
Ev kanel och finhackade valnötter till dekoration
Instruktioner
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme.
Riv moroten fint på ett rivjärn.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, morötter och kokosolja och vänd ihop till en slät smet.
Häll smeten i en springform, 20 i diameter, med smorda kanter och bakplåtspapper i botten. Grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter.
Låt kallna helt.
Frosting
Vispa rumsvarmt smör med sukrin melis och vaniljpulver tills vitt och fluffigt. Använd kökassistent eller elvisp.
Tillsätt sedan Philadelphia och vispa ihop tills fluffig.
Bred frostingen på kakan och avsluta eventuellt med att strö lite finhackade valnötter och pudra kanel på toppen.