Morotskakor – utan gluten, ägg eller vitt strösocker
Morotskaka möter cookies möter mellanmål är vad jag tycker den bästa sammanfattningen av dessa kakor. Innehåller massa bra och goda grejer, en perfekt energiboost sådär på eftermiddagen när den kan behövas! Rekommenderar att inte skippa lime-zest. Det ger både god smak, fräschör och gör kakorna lite extra tjusiga.
Skriv utMorotskakor – utan gluten, ägg eller vitt strösocker
- Total tid: 45 min
- Antal: 8–10 st 1x
Beskrivning
Morotskaka möter cookies möter mellanmål är vad jag tycker den bästa sammanfattningen av dessa kakor. Innehåller massa bra och goda grejer, en perfekt energiboost sådär på eftermiddagen när den kan behövas! Rekommenderar att inte skippa lime-zest. Det ger både god smak, fräschör och gör kakorna lite extra tjusiga.
Ingredienser
2 msk chiafrön som fått svälla i 6 msk kallt vatten i 15 minuter (ersätter ägg)
35 g havregryn (1 dl)
75 g valnötter
0,5 dl lönnsirap
50 g mandelmjöl (1 dl)
2 dl finriven morot
1,5 tsk kanel
en nypa flingsalt
Frosting
100 g philadelphia färskost
2 msk lönnsirap
en nypa vaniljpulver
Dekoration
zest av 1 lime
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop samtliga ingredienser för kakorna.
Klicka ut i jämnstora kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna då de inte flyter ut i ugnen.
Grädda 15-17 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna på plåten.
Rör under tiden ihop ingredienserna för frostingen. Bred på kakorna när de kallnat.
Riv finrivet skal av lime på toppen av kakorna. Klart!
Förvaras i kyl i upp till 1 vecka.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 15 min