Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Morotskakor – utan gluten, ägg eller vitt strösocker


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 45 min
  • Antal: 8-10 st 1x

Beskrivning

Morotskaka möter cookies möter mellanmål är vad jag tycker den bästa sammanfattningen av dessa kakor. Innehåller massa bra och goda grejer, en perfekt energiboost sådär på eftermiddagen när den kan behövas! Rekommenderar att inte skippa lime-zest. Det ger både god smak, fräschör och gör kakorna lite extra tjusiga.


Ingredienser

Skala

2 msk chiafrön som fått svälla i 6 msk kallt vatten i 15 minuter (ersätter ägg)

35 g havregryn (1 dl)

75 g valnötter

0,5 dl lönnsirap

50 g mandelmjöl (1 dl)

2 dl finriven morot

1,5 tsk kanel

en nypa flingsalt

Frosting

100 g philadelphia färskost

2 msk lönnsirap

en nypa vaniljpulver

Dekoration

zest av 1 lime


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop samtliga ingredienser för kakorna.

Klicka ut i jämnstora kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna då de inte flyter ut i ugnen.

Grädda 15-17 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna på plåten.

Rör under tiden ihop ingredienserna för frostingen. Bred på kakorna när de kallnat.

Riv finrivet skal av lime på toppen av kakorna. Klart!

Förvaras i kyl i upp till 1 vecka.

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Tid att laga: 15 min